Toiduabi veereb kohale uue autoga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aage Õunapi sõnul käivad Viljandimaa lasterikaste perede ühenduse liikmed  kauplustest toiduabi kogumas ning seda laiali vedamas iga päev.
Aage Õunapi sõnul käivad Viljandimaa lasterikaste perede ühenduse liikmed kauplustest toiduabi kogumas ning seda laiali vedamas iga päev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalal tõi Viljandimaa toidupanga esindaja Aage Õunap Tallinnast ära uhiuue kaubiku, millega hakatakse siinsetele suurtele peredele vedama toiduabi.

Sõiduvahend muretseti aastavahetusel mündikampaaniaga kogutud raha eest. Inimesed olid teinud nii palju annetusi, et Eesti toidupank sai osta neli tuliuut kaubikut.

Nädala eest esitleti neid Veho Eesti autosalongis rahvale ning seejärel sõitsid Kristiine Prismas toiduannetusi täis laaditud kaubikud mööda Eestit laiali.

Suur Peugeot Boxer jäi teenindama Tallinna piirkonda. Kolm Citroën Nemot hakkavad abi laiali vedama Haapsalus, Viljandis ja Rakveres.

Mündikampaaniaga koguti toidupanga tegevuse toetuseks 56 419 eurot. Kaubikud maksid 45 825 eurot, ülejäänud raha eest plaanib toidupank osta teisi hädavajalikke tarvikuid, nagu külmutuskapid, riiulid, kastid, arvutid ja prügikonteinerid.

Aage Õunap ütles, et kuna Viljandi toidupanga tegevust koordineerib Viljandimaa lasterikaste perede ühendus, jääb kaubik praegu selle organisatsiooni inimeste käsutusse.

«Varem tegime tööd oma sõiduautodega ja mahutasime kauba nende pakiruumi,» selgitas ta. «Nüüd saame korraga rohkem asju autole laadida ja kui näiteks mõni talunik soovib meile annetada suuremat kogust põllusaadusi, on meil võimalik sellele ise järele sõita.»

Õunap lisas, et ühenduse liikmed käivad kauplustest toiduabi kogumas ning seda laiali vedamas iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles