Martin Lehemets ründab vana rekordit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane viljandlane Martin Lehemets ihkab oma nimele saada Eesti A-klassi vasaraheite rekordit. Pilt on tehtud tänavu sügisel maakonna meistrivõistlustel Viljandi kehvas heiteringis.
17-aastane viljandlane Martin Lehemets ihkab oma nimele saada Eesti A-klassi vasaraheite rekordit. Pilt on tehtud tänavu sügisel maakonna meistrivõistlustel Viljandi kehvas heiteringis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Noorteklassi kuuluv vasaraheitja Martin Lehemets on teinud tulemustes suure hüppe ning loodab veel tänavu üle 28 aasta püsinud A-klassi rekordi seniselt omanikult üle lüüa.


17-aastane Viljandi kergejõustiklane, kes on viimased kolm treeninguaastat Tiit Aru juhendamisel vasaraheitele pühendanud, lennutas septembri algul Tallinnas peetud võistlustel viiekilost vasarat 70 meetri 12 sentimeetri kaugusele, nii et 1980. aastast Aivar Ränile kuuluvast Eesti rekordist jäi teda lahutama vaid tosin sentimeetrit.



«Minu eesmärk on püstitada Eesti rekord,» tunnistas sel sügisel Paalalinna gümnaasiumi Tallinna Audentese kooli vastu vahetanud Martin Lehemets ning nentis, et praegused treeningutingimused on Viljandi omadest mäekõrguselt üle.



«Need tingimused on võrreldamatud,» lausus ta. «Viljandi järve äärne heitering on ikka äärmiselt viletsas seisus. Ilma abilisteta pole seal võimalik harjutada: keegi peab kogu aeg valves olema, et läheduses jalutajad pihta ei saaks.»



Audenteses treenib Martin Lehemets Toivo Ruudu juhendamisel kaks korda päevas ehk poole rohkem kui seni.



«Viljandis oli harjutuskordi vähem, see-eest olid need intensiivsemad. Veidi on ka treeningkoormus siiski kasvanud,» kõneles ta ning tõdes, et Tallinnas saab vasaraheidet harjutada aasta läbi nii sise- kui välitingimustes.



Lõppeval hooajal senistele tulemustele ligi kümme meetrit juurde saanud noormees ei salga, et suur teene oli selles Soome naiste vasaraheite koondise juhendajal Jarmo Pöyryl.



«Temast oli mul tõhus abi. Kahjuks on ta praegu taas Soomes,» rääkis Lehemets.



Eesti A-klassi rekordi ületamiseks on Martin Lehemetsal aega tuleva aasta 6. märtsini, sest päev hiljem saab ta 18-aastaseks ning hakkab kuuluma juunioride võistlusklassi.



«Veel sellelgi aastal on Tallinnas võistlusi,» teatas noormees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles