Suvine peatänav saab uued astmed

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljemalt järgmise nädala lõpul saavad inimesed mööda kordatehtud treppi kõndida.
Hiljemalt järgmise nädala lõpul saavad inimesed mööda kordatehtud treppi kõndida. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Lagunenud käsipuud ja katkised astmed on Trepimäel peagi möödanik — eelmisel reedel algas seal remont.

Viljandi linnamajandusameti peaspetsialisti Priit Vihuri sõnul pole tegu pelgalt iluvigade parandamisega. Vahetusse lähevad trepi käsipuud ja kõik lagunenud astmed, samuti värvitakse üle metallosad. Projekti maksumus on peaspetsialisti ütlemist mööda 11 000 eurot.

«Töödega saadakse valmis hiljemalt järgmise nädala lõpul,» ütles Vihuri remondi kestuse kohta. «Kui hästi läheb, lõpetatakse juba nädalavahetusel, aga ametlik tähtaeg on siiski järgmisel nädalal.»

Trepi autor, Viljandi endine peaarhitekt Ülo Stöör nentis, et on tehtavate tööde kavaga tutvunud ning sellega päri. Ta meenutas, et rajatis valmis 1992. aastal esimesteks Viljandi hansapäevadeks ning 2002. aastal vahetati laudist, kuid käsipuud jäid samaks.

«Esimene laudis oli lihtsalt pinoteksiga üle võõbatud ning see mädanes ära,» lausus arhitekt.

Trepimäe vahetus läheduses elav Stöör on seisnud hea selle eest, et tema projekteeritud rajatis oleks korras. Ta on jalgteelt talviti jääd raiunud ja sinna killustikku puistanud ning mullu oli ta üks neist, kes kruvisid kinni lahtised astmed.

«Suvisel ajal on see Viljandi linna peatänav,» ütles Stöör. «Näen, et siin käib rohkem inimesi kui kusagil mujal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles