Malevlased hakkasid linnas hooga pihta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile malevasuve alustanud maagümnaasiumi õpilased puhastasid Köleri kuju juures pargis plaadivahesid umbrohust.
Eile malevasuve alustanud maagümnaasiumi õpilased puhastasid Köleri kuju juures pargis plaadivahesid umbrohust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile algas Viljandis malevasuvi, mille kestel on sajal noorel võimalik saada esimene töökogemus ja teenida natukene raha.

Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa sõnul alustas eile kümnest suvisest rühmast neli. Need tegutsevad kaks nädalat.

«Tahame malevaga noortele suveks tegevust pakkuda ja loodame ka seda, et neil tekib suurem lugupidamine oma kodulinna vastu,» lausus Mändmaa.

Teiste seas alustas eile maagümnaasiumi õpilaste rühm, kelle esimene ülesanne oli puhastada Köleri kuju ümbritseva pargi kõnniteed umbrohust. Õpetaja ja rühmajuhi Piret Sadama hinnangul jätkub seda tööd paariks päevaks.

«Meie oleme Kesklinna Parkide hoole all. See tähendab, et tegutseme järgmised kaks nädalat linna haljasaladel ja teeme põhiliselt rohimistöid,» jutustas Sadam, kellel läheb õpilasmaleva rühmajuhina kuues suvi.

Rühmad tulid täis

Viljandi maagümnaasiumi õpilastest komplekteeriti kolm rühma, mis tähendab, et võimaluse linnas tööd teha sai 30 noort. Nende sõnul seekord loosi tõmbama ei pidanud — malevasse pääsesid lihtsalt kõige kiiremad soovijad.

Ka maagümnaasiumi huvijuhi Aili Kiini ütlemist mööda läks õpilaste rühmadesse paigutamine suhteliselt kergesti. «Tahtjaid muidugi oli, aga kokkuvõtteks võib öelda, et kõik, kes käisid soovi avaldamas, endale malevakoha ka said,» rääkis Kiin.

Õpetaja Piret Sadama sõnul on eile alustanud linnarühm eriline selle poolest, et kõik kümme tulid kohale.

«Varem on ikka keegi ära öelnud või pole tahtnud tulla ja siis oleme pidanud võtma nimekirjast järgmise lapse, aga sel aastal on tõesti kõik kohal,» nentis Sadam.

Taskuraha pärast

Maagümnaasiumi seitsmenda klassi õpilane Helerin Jaanhold tuli malevasse enda jutu järgi taskuraha teenima. «Selleks ka, et oleks tegevust ega peaks niisama passima,» lisas ta.

Ka Helerin Jaanholdi klassiõde Elisabeth Heinrich nimetas malevas osalemise põhjustena taskuraha teenimist ja vaba aja sisustamist. Seda, et maleva kõrvalt suvevaheaja nautimiseks aega ei jää, tüdrukud ei arvanud.

«Pärast on ju aega küll! Kui me täna siin lõpetame, lähemegi randa,» lausus Elisabeth Heinrich.

Töötegemise kõrval saavad noored meelt lahutada, näiteks huvijuhi seltsis linnaraamatukogus tegutseda. Veel kuulevad malevlased tööohutusest ja -seadustikust ning saavad karjäärinõu.

Kümnes komplekteeritud malevarühmas tegutseb sada last eri koolidest. Katrin Mändmaa sõnul töötavad õpilased tänavu nagu varemgi rannas, staadionil, kalmistutel, koolides ja haljasaladel. Malevlased tegutsevad kolmes vahetuses ja Viljandi malevasuvi lõpeb 18. augustil, mil tööpõld saab otsa viimasel kolmel rühmal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles