Pealinna mees maitses Viljandis võidurõõmu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi CFC esindaja Aksel Nõmmela (keskel) sai rattaralli finišis juubeldada, sest tema kiired jalad ja meeskonna hea töö tõid talle võidu.
Klubi CFC esindaja Aksel Nõmmela (keskel) sai rattaralli finišis juubeldada, sest tema kiired jalad ja meeskonna hea töö tõid talle võidu. Foto: Herki Helves

Ehkki Viljandi mehed pühapäevasel Mulgi rattarallil pjedestaalile ei jõudnud, andsid sõidu käik ning päev varem Vändras saadud võit neile kindluse, et Saaremaa tuuril võib tulla hea tulemus.

Mulgi rattaralli finišis panustasid kolm liidrite seas olnud Viljandi klubi ratturit Mikk Vaaksi peale, kellel paraku lõpuheitlus ei sujunud. «Janek Tombak tuli suure hooga külje pealt mulle esirattasse ja pidin korraks pidurit vajutama,» meenutas too. See tähendas aga hea positsiooni kaotamist ning suurema hoo sisse saanud konkurendid sõitsid viljandlasel eest ära.

Võit kuulus 16-aastasele CFC klubi esindajale Aksel Nõmmelale, kes edestas lähemaid konkurente mõne sentimeetriga. Teisena ületas lõpujoone endine tipprattur Janek Tombak ning tema järel oli kolmas Prantsusmaa amatöörklubis sõitev Reijo Puhm. Liidrite grupis jõudis finišisse 17 ratturit.

Kavaldas üle

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni meelest tegid kolm liidrite gruppi jõudnud viljandlast Mihkel Ronimois, Mikk Vaaks ja Markus Paas küll head tööd, kuid loodetud tulemust ei saadud. Johanson tunnistas, et tema oleks rahule jäänud, kui üks mees oleks poodiumile jõudnud.

«Esikolmiku kohast ilmajäämine jääb Miku hingele,» leidis treener. «Tombak, vana kala, kavaldas ta üle. Sellistes situatsioonides peab keegi järele andma ja selleks oli noorem mees.»

Juba eelmise hooaja hakul tippspordist loobunud Tombak tunnistas, et 90-kilomeetrisel sõidul liidrite seas lõpuni vastupidamine nõudis temalt suurt pingutust. Mehe jutu järgi on ta tänavu läbinud rattaga 1500 kilomeetrit ja seda on konkurentidest neli-viis korda vähem.

Terve sõidu teiste tuules püsinud Tombak leidis viimasel 200 meetril siiski sedavõrd palju jõudu, et noorematest ratturitest mööda pressida ja lõpujoon teisena ületada. «Eks sportlane taha alati võita, kuid ka sellega tuleb rahul olla,» vastas ta küsimusele, kas teine koht tähendas talle võidust ilmajäämist või suurt õnnestumist.

Mulgi rattaralli andis Tombakule aga selge ülevaate hetkevormist. «Kui ma enne sõitu mõtlesin Saaremaa tuuril osalemisele, siis nüüd sain aru, et sellises seisus pole mõtet sinna minna,» lausus ta vahetult pärast finišit.

Pealinna klubi näitas võimu

Võitja Aksel Nõmmela väitel tõi talle võidu eeskätt meeskonna hea töö. Rattaralli esimeses pooles, vahetult enne Paistu jõudmist pääses ülejäänud ratturitelt eest ära 18-liikmeline grupp. Sellesse kuulusid viis meest CFC klubist, neli Saaremaa Viikingist ja kolm Viljandi rattaklubist.

Ehkki edasise sõidu vältel üritasid ratturid sedagi rühma väiksemaks lõhkuda ning mitmel korral läksid mõned võistlejad ülejäänud seltskonnast ette, jõuti finišisse ikkagi koos. Viimasel kilomeetril suutis CFC näidata ülekaalu ja oma kiireima sprinteri esimeseks vedada.

«Kurvis pidi esimene olema,» kirjeldas Nõmmela enda kavandatud taktikat. See tal ka õnnestus ning viimasest pöördest finišijooneni jäänud 200 meetri vältel suutis ta konkurendid selja taga hoida.

Lisaks 90 kilomeetri pikkusele põhisõidule oli Mulgi rattaralli kavas 38-kilomeetrine võistlus. Selle võitis 14-aastane Siim Kiskonen Kalevi jalgrattakoolist, teise koha sai Kristo Enn Vaga Kalevi jalgrattakoolist ning kolmandaks jäi lõpuheitluses Carl Tõnismann Pärnu Kalevi spordikoolist.

Viljandi rattaklubi korraldatud Mulgi rattarallil osales ligi 400 sõitjat. Neist 189 pani end kirja põhisõidule, 119 startis lühemale võistlusmaale ning ligi 90 tegi kaasa lastesõitudel.

ESIKÜMME

Mulgi rattaralli paremad

  1. Aksel Nõmmela    CFC
  2. Janek Tombak      Janek Tombaku rattaklubi
  3. Reijo Puhm           CR4C Roanne
  4. Jörgen Matt            SJK Viiking
  5. Mikk Vaaks             Viljandi rattaklubi
  6. Martin Kukrus        SK Velo
  7. Joonas Jõgi          CFC
  8. Timmo Jeret         Pärnu Kalevi spordikool
  9. Ivo Suur                 Nissan ProShop Team
10. Markus Paas       Viljandi rattaklubi

Allikas: Viljandi rattaklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles