Palk kerkib päevakorda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju raha on hädatarvilik? Tööandjad annaksid pigem vähem, ametiühingud sooviksid rohkem.
Kui palju raha on hädatarvilik? Tööandjad annaksid pigem vähem, ametiühingud sooviksid rohkem. Foto: Aivar Aotäht

Ametiühingute keskliidu ja tööandjate keskliidu läbirääkimised töötasu alammäära tõstmise üle algavad järgmisel nädalal.

Praeguse kokkuleppe kohaselt kohtuvad ametiühingute keskliidu (EAKL-i) ja tööandjate keskliidu delegatsioon 15. juunil. «Tulemuste osas me ette ruttama ei hakka,» ütles EAKL-i esimees Harri Taliga.

Ametiühingud saatsid aprilli lõpul tööandjate keskliidule üleskutse alustada töötasu alammäära läbirääkimisi ja tegid ettepaneku tõsta alampalk alates tänavu juulist 325 euroni. Praegu on see 278.02 eurot.

Taliga tõi toona ametiühingute põhilise argumendina, et tuleb taastada alampalga ostujõud, mida elukalliduse tõus on viimastel aastatel märkimisväärselt vähendanud.

«Oleme veendunud, et hinna- ja ka tootlikkuse tõus peavad väljenduma töötajate reaalpalga kasvus,» tõdes Taliga.

Eelmise aasta alampalga läbirääkimistel pidasid tööandjad vajalikuks oodata töötasu alammäära korrigeerimisega senikaua, kuni majandus on kasvanud neli kvartalit järjest.
Tööandjate keskliidu volikogu otsustas 26. mail, et ei toeta ametiühingute taotlust tõsta töötasu alammäär 325 eurole kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles