Mulgi rattaralli võit läks Tallinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattarallil oli parim viljandlane Mikk Vaaks, kes lõpetas viienda kohaga.
Mulgi rattarallil oli parim viljandlane Mikk Vaaks, kes lõpetas viienda kohaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval sõidetud II Mulgi rattaralli võit läks alles juunioride klassis võistlevale pealinna klubi CFC esindajale Aksel Nõmmelale, kes edestas grupifinišis lähemaid konkurente vaid mõne sentimeetriga.

Teisena ületas lõpujoone endine tipprattur Janek Tombak ning tema järel oli kolmas Prantsusmaa amatöörklubis sõitev Reijo Puhm. Ühe ja sama ajaga jõudsid finišisse 17 ratturit.

Kui 90 kilomeetri pikkusel distantsil oli läbitud veidi üle 30 kilomeetri eraldus 18-liikmeline grupp, kes edu järgnevate ees kiirelt kasvatama asus. Mitme ratturiga olid liidrite seas esindatud klubi CFC, Viljandi rattaklubi ning Saaremaa Viiking.

Mitmel korral õnnestus mõnel aktiivsemal ratturil grupi eest küll plehku panna, kuid alati leidus liidrite seas neid, kes grupi põgenikule taas järele vedasid.

Viimasel kilomeetril töötas kõige õnnestunumalt CFC klubi esindus, kes vedasid enda liidri Aksel Nõmmela lõpusirge alguseks esimesele kohale. Nõmmela enda selgitusel oli tänase Mulgi rattaralli võitmiseks vaja olla lõpukurvis parimal positsioonil.

Päris lõpumeetritel jõudsid Tombak ja Puhm Nõmmelale küll peaaegu kõrvale, kuid võitjas kahtlust polnud. Samas teise koha omaniku selgitamiseks tuli ajavõtjatel abiks võtta fotofiniš, mis andis eelise Tombakule.

Mullu tippspordist loobunud Tombaku sõnul oli Viljandimaa teedel kulgenud võistlus tema jaoks väga raske. Mehe enda jutu järgi on ta tänavu rattaga sõitnud vaid 1500 kilomeetrit ning hea lõpukoht tuli vaid tänu suurtele kogemustele. Tombak tunnistas, et suurema osa sõidust hoidis ta konkurentide tuulde ning grupi lõpus sõites suutis ta läbi valu ja vaeva endast kaks korda nooremate vastaste pakutud tempo välja kannatada.

Parima viljandlasena jõudis viiendana finišisse Mikk Vaaks. kes tunnistas, et üritas täna võita, kuid lõpusirge alguses oli ta ohu vältimiseks sunnitud pidurdama. See tähendas aga hea positsiooni kaotamist ning suurema hoo sisse saanud konkurendid vajusid viljandlase eest ära.

Rattaralli võitja naiste seas oli Laura Soome Haanja rattaklubist.

Lisaks 90 kilomeetri pikkusele põhisõidule oli Mulgi rattaralli kavas ka 38-kilomeetrine võistlus. Selle võitis 14-aastane Siim Kiskonen Kalev Jalgrattakoolist, teise koha sai Kristo Enn Vaga Kalevi Jalgrattakoolist ning kolmandaks jäi lõpuheitluses Carl Tõnismann Pärnu Kalevi spordikoolist.

Viljandi rattaklubi korraldatud Mulgi rattaralli sõitudel osales kokku ligi 400 ratturit. Neist 189 pani end kirja põhisõidule, 119 ratturit startis lühemale võistlusmaale ning lastesõitudel osales ligi 90 last.


Mulgi rattaralli 90 km võistluse paremad

1. Aksel Nõmmela CFC 2:04.56
2. Janek Tombak Janek Tombaku Rattaklubi
3. Reijo Puhm CR4C Roanne
4. Jörgen Matt SJK Viiking
5. Mikk Vaaks Viljandi rattaklubi
6. Martin Kukrus SK Velo
7. Joonas Jõgi CFC
8. Timmo Jeret Pärnu Kalev Spordikool
9. Ivo Suur Nissan ProShop Team
10. Markus Paas Viljandi rattaklubi

Mahukas pildigalerii on lisatud Viljandi rattaklubi kodulehele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles