Loodusretkedel on käinud kolmandik koolijütse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli loodusmajas teevad lapsed enne metsaretkele minemist töölehtede abil ilmastikuvaatlust.
Lilli loodusmajas teevad lapsed enne metsaretkele minemist töölehtede abil ilmastikuvaatlust. Foto: Erakogu

Viljandimaa omavalitsuste liidu keskkonnahariduse projekti käigus on sel sügisel loodust uudistanud kolmandik kõigist maakonna esimese kuni kuuenda klassi õpilastest.


Viljandimaa omavalitsuste liit hakkas õpilastele loodusõpet korraldama septembris. Keskkonnainvesteeringute keskuse toel korraldatava ettevõtmise eesmärk on viia kõik maakonna esimese kuni kuuenda klassi lapsed õppeaasta jooksul ühel päeval loodusesse.



Selleks on välja töötatud kuus teemapäeva, mis leiavad aset Viljandimaa eri paikades. Igale vanuseastmele on koostatud konkreetse klassi õppekava toetav programm.



Läinud teisipäeval kogunesid kõigi programmide juhid Viljandimaa omavalitsuste liidu büroosse, et teha vahekokkuvõte projekti senisest käigust.



Projektijuhi Grete Sepa sõnul on praeguseks looduspäevadel käinud 50 gruppi 140-st. «Seega on juba suur osa lastest programmi läbi teinud, mis on hea tulemus,» rõõmustas ta.


Tänavu sügisel korraldatakse õppepäevi veel vaid käesoleval nädalal. Need jätkuvad uuesti kevadel.



«Ilmad lähevad kehvaks ja me ei hakka lapsi külmaga metsa vedama,» põhjendas Sepp. «Talvel pakume välja õppe Olustvere tähetornis, sest see on ainuke siseruumides aset leidev programm.»



Projektijuhi ütlemist mööda on loodusõppe programm läbitud peaaegu kõigil Viljandi ja selle ümbruse koolide esimese kuue klassi õpilastel.



«Logistilises mõttes oli meil õppekäikude korraldamist kõige kergem alustada Kesk-Viljandimaalt,» selgitas ta.



Looduses on käinud ka mõned Põhja-Viljandimaa klassid, kuid maakonna lõunaosas asuvate koolideni jõutakse kevadel.



«Kahtlemata on meie programmides arvestatud kõigi 33 Viljandimaa kooliga ja kõik lapsed käivad õppepäeval,» kinnitas projektijuht. Ta selgitas, et looduspäeva aja lepib ta ise klassidega kokku ning organiseerib neile sõiduki. Õpetajatel jääb üle vaid klass kokku koguda ja õigel ajal bussi peale istuda.



Kogu see ettevõtmine on õpilastele ja koolidele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles