Viljandi motomehed tegid Tartumaal korralikke tulemusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noorte motokrossi karikasarja viienda etapi võitis Romeo Pikand.
Eesti noorte motokrossi karikasarja viienda etapi võitis Romeo Pikand. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval Tartumaal Äksis sõidetud Eesti noorte motokrossi karikasarja viiendal etapil sai Viljandi klubi noormees Romeo Pikand põnevas duellis klassis 65cc esikoha.

Klassis 65cc oli seekord võistlusel kõige rohkem osalejaid. Joonel oli koguni 36 noort, kes otsustati kvalifikatsiooni põhjal jagada kahte sõitu: 20 kiiremat A- ja ülejäänud B-grupis. Kvalifikatsiooni kiireim oli Gregor Kuusk, kes edestas Romeo Pikandit 0,2 sekundiga. Kuusk läks juhtima ka esimest sõitu ning ta pidas Pikandiga maha põneva heitluse. Viljandi noormees suutis konkurendist mööda kihutada alles viimasel ringil. Kolmanda koha võttis Egor Šatohhin Venemaalt, kes kaotas liiderpaarile juba 19,9 sekundit.

Teises sõidus läks Pikand kohe juhtima ja säilitas oma koha finišini, kuid Kuuse kaotus talle oli vaid 1,5 sekundit. Selles sõidus tuli kolmandana üle finišijoone Viljandi klubi noormees Kevin Nõgesmaa. Kokkuvõttes moodustasid klassi esikolmiku Pikand, Kuusk ja lätlane Raivo Laicans.

Noortesarja klass 50cc oli samuti osalejeterohke: 32 võistlejat jagunesid kahte gruppi. Tänavune Eesti võistluste konkurentsitu liider Eeka Laaksonen Soomest võitis mõlemad sõidud kindlalt. B-grupi esimese sõidu võitis Jakob Burmann Viljandi klubi sõitja Karel Vahur Vingisaare ees. Teises sõidus võttis Vingisaar võidu klubikaaslase Ottomar Saagi ees.

Kõige pisemate klassis 50 PW/Mini sai Viljandi klubi poiss Edvin Jürgen päeva kokkuvõttes kolmanda koha. Klassis Mini MX Semi 88 võidutses Kaido Raud Viljandi motoklubist. Talle avaldas tugevat vastupanu klubikaaslane Kristel Raba, kes kokkuvõttes pidi leppima teise kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles