Peremajad hakkavad tasapisi kerkima

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Näituse väljakuna tuntud platsil on töö käinud rohkem kui kuu aega.
Viljandis Näituse väljakuna tuntud platsil on töö käinud rohkem kui kuu aega. Foto: Elmo Riig

Ehitaja alustas Viljandis ja Väikemõisas nelja peremaja ehitust, praegu on käsil vundamenditööd.

Viljandis kerkib kaks hoonet Künni tänava äärsele krundile ja Saarepeedi vallas Väikemõisas samuti kaks maja endise väikelastekodu territooriumile. Linn ja vald ehitamisse ei puutu, see on riigi hallata.

Varem oli sotsiaalministeerium hinnanud, et linnas valmivad peremajad 2008. aasta lõpuks ja seejärel algab ehitus vallas. Hiljem tegi ministeerium plaane ringi, nüüd on tärminid kirjas ja ehitamine käib kahes kohas korraga.

Sotsiaalministeeriumi teatel valmivad peremajad Eesti ja Šveitsi riigi koostööprogrammi osana. Ministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik ütles, et nelja maja ehitus läheb maksma 101 923 eurot. Sellest 85 protsenti tuleb Šveitsi riigilt ja ülejäänu leiab Eesti oma rahakotist.

«Ehitatakse viilkatusega, madala energiatarbimisega avarad hooned, mille välisviimistlus on kivist,» kõneles pressiesindaja. «Üks on mõeldud kaheksale lapsele ning kahele perevanemale või kasvatajale.

Majad on projekteeritud nii, et need on mugavad ka puuetega lastele.»

Peatöövõtja, osaühingu Eventus Ehitus projektijuht Reevo Kirna ütles, et esimesed tööd platsidel algasid aprilli lõpul, praegu vältav vundamendiehitus peaks kestma juuni lõpuni. Seejärel saabub müüriladumise aeg.

«Ehk juba augustis jõuame katuse alla,» hindas ta. «Tärmin on järgmise aasta jaanuaris, siis on kõik tööd tehtud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles