Lastega festivalikülastaja meelespea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viljandi folk

Suvel toimub üle Eesti kõiksugu toredaid tegemisi, mida on eriti mõnus külastada terve perega! Mida suurem üritus, seda rohkem ka toredaid võimalusi. Selleks, et festivalikülastus oleks positiivne elamus nii vanemale, lapsele kui ka teistele festivalikülastajatele, hoia meeles olulisi nõuandeid.

  • Esiteks on oluline, et lapsel oleks võimalik vajadusel sind üles leida. Selleks õppige koos selgeks vanema telefoninumber või pane lapse särgivarrukale kleeps vanema nime ja telefoninumbriga. Nii saab laps festivalimöllus kaduma minnes kindlasti abi. Viljandi pärimusmuusika festivalil saad lapsele piletimüügist küsida tasuta kleepsu, millele kirjutada vanema kontaktinfo.
  • Leppige kokku kindel koht, kus te lapsega kohtute, kui festivalil liikudes üksteist ära kaotate. Selleks võib olla mõni kõrge post, mida laps märkaks ka inimeste vahel liikudes, või näiteks infotelk. Festivalidel on alati ka korraldusmeeskond, kelle käest saab abi küsida - räägi lapsele kohale jõudes, kuidas neid ära tunda
  • Kui festivalil kõlab muusika, mis on tavapärasest valjem, siis muretse oma lapsele juba eelnevalt mürasummutavad kõrvaklapid, mis kaitseksid lapse kõrvu, sest muusika, mis täiskasvanule tundub tavalise kontserdihelina, võib väikelapse kõrvadele olla erakordselt vali või lausa ohtlik
  • Elektrikaabel pole ronimisköis! Maas lebavad voolukaablid pole mõeldud lastele ronimiseks ja peal turnimiseks, isegi siis kui laps on kerge.
  • Lava on mõeldud esinejatele, ära lase oma last lava äärele kontserti segama. Hoia lapsel silma peal, et ta ei roniks lavale esinejaid ja teisi külastajaid häirima.
  • Igal üritusel on oma reeglid, mis on koostatud eelkõige külastajate ohutust silmas pidades. Näita head eeskuju reeglitest kinni pidades ning õpeta lapselegi, et kui näiteks turnimine on keelatud siis ei tohi seda teha isegi salaja.

Viljandi pärimusmuusika festivalile tulles ei ole vaja jätta last hoidja või pereliikmete juurde, sest folgil on lastele avastamisrõõmu küllaga. Kuni 12-aastased (k.a) pääsevad festivalile tasuta ja lastele antakse ka oma eraldi käepael.

Viljandi folgi lastealalt leiab sel aastal kogupere mänguala, kus on võimalik käia mööda seiklusrada, mängida keksu või trips-traps-trulli ning seigelda labürindis. Lastealalt leiab ka lastelava, kus andekad noormuusikud esinevad igal festivalipäeval kell 14-16. Avastamisrõõmu jagub küllaga!

Lastega Eestimaa avastamine olgu tippsündmuseks kogu perele ja julgustame väga ka festivale külastama! Esmapilgul ehk tüütuna tunduv ettevõtmine ei pruugigi nõuandeid järgides nii hirmuäratav olla.

Näeme Viljandi pärimusmuusika festivalil!

Copy
Tagasi üles