Teeremont lõppes puude istutamisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esmaspäeval Viljandi—Karksi-Nuia maantee vastvalminud lõigu avamisel ürgoru parklas toonitas mitu kõnelejat, et vajalik ehitus sai teoks, ilma et loodus oleks selle pärast kannatanud.


Töö tellija Pärnu teedevalitsuse juhataja Enn Raadik ütles, et on tänavu käinud paljusid remonditud teelõike avamas, kuid kõige kenam neist asub Karksi ürgorus.



«See tee muudab siinse looduse veel ilusamaks,» arvas Raadik. Tema meenutamist mööda oli küll algul murejutte remondile ette jäävatest puudest, kuid ehitaja oskas leida  võimalikult valutu lahenduse. Orule lisab silmailu reedel avatud purskkaev.



Kõigi remondiga seotud ametkondade esindajad käisid veidi enam kui kahe kilomeetri pikkuse teelõigu läbi ja olid pärast seda kohe valmis vajalikele paberitele alla kirjutama.



«Garantiiajal me siia tagasi tulla ei kavatse,» ütles teed ehitanud aktsiaseltsi TREF tootmisdirektor Tarvi Kliimask.



Ürituse lõpetuseks istutati jalgtee alguspunkti Karksi kaupluse juurde kolm tamme.



«Kui Karksi-Nuiasse kiviteed tehti, istutati kolm puud Polli teeristi. Meie jätkame sama traditsiooni,» lausus vallavanem Arvo Maling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles