Kadunud Rubiini tolmav ase hakkab haljendama

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmav plats peaks nädala jooksul saama muru ja asfaldi alla, kuid mis kino asemega edasi tehakse, on esialgu lahtine.
Tolmav plats peaks nädala jooksul saama muru ja asfaldi alla, kuid mis kino asemega edasi tehakse, on esialgu lahtine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Talvel Rubiini kino lammutamise järel Viljandi südamesse tekkinud plats peaks enne hansapäevi saama korras ilme, kuid linnavalitsus nuputab veel, mil moel seda inimestele ligitõmbavaks muuta.

Osaühingu Tavt ehitajad alustasid eile tööd kinomaja ümbritsenud asfaldi äärte sirgeks lõikamisest. Tööpäeva lõpuks oli paigas osa äärekive, mille järgi on võimalik aimata, kuhu pannakse 300 ruutmeetrit murumättaid. Haljendavat ala hakkab ümbritsema asfalt.

Viljandi majandusameti linnamajandusspetsialist Priit Vihuri ütles, et lepingu järgi peab ehitaja objekti üle andma 20. juunil, kuid Tavti esindajad on arvanud, et saavad valmis juba enne 10. juunil algavaid hansapäevi. Viljandi linnaeelarvest nõuab platsi korrastamine 16 000 eurot.

Rularamp on lahtine

Ehkki paari nädala eest lubas linnapea Loit Kivistik «Sakalale» antud intervjuus, et Rubiini platsile paigaldatakse rularamp ning lai betoontrepp võib saada ekstreemspordi harrastajatele trikkide tegemiseks sobiva käsipuu, pole esialgu kindel, kas ja millal need atraktsioonid tulevad.

Abilinnapea Rein Triisa kinnitas, et linnavalitsus püüab leida võimalusi Arkaadia aeda jätkavat platsi inimestele atraktiivsemaks muuta, kuid viimase aja väljaminekud seavad omavalitsuse võimalustele piiri.

«Niipalju võin öelda, et kui me midagi sinna teeme, siis mitte sügiseks, vaid ikka varem,» lisas Triisa.

Praegu on kindel vaid see, et üsna pea kinohoonest järele jäänud plats enam ei tolma ja sinna paigaldatakse mõned pingid.

Trikitajatel pole kohta

Ekstreemspordiaktivist, tõukerattur Kris Süld tõdes, et praegu pole Viljandi ekstreem­sportlastel peaaegu kusagil kohta. Aastate eest Männimäel Jakobsoni kooli juures üles seatud rambid on lagunenud, Valuoja oru oma sobib väiksematele ega ole samuti korras. Seepärast püüavad harrastajad vähem või rohkem avalikes kohtades trikitamisvõimalusi leida, kuid mõnelt poolt on neid lausa politseiga ära aetud.

Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet, kelle hallata on ka noortekeskus, andis lootust, et ehk õnnestub linna ja ettevõtjate koostöös Männimäe pargile juulis elu sisse puhuda. «See on meil töös ja kohe, kui hansapäevad läbi saavad, hakkame sellega aktiivsemalt tegelema.»

Kris Süld soovitas nii Männimäele kui Rubiini asemele plaanitavate rampide juures silmas pidada, et need sobiksid lisaks rulatajatele ja BMX-ratturitele ka rulluisutajatele ja tõukerattaga sõitjatele.

«Ei ole mõtet teha ka sellist parki nagu Tallinnas Nõmmel, kus obstaaklid on väikesed ja kokkuhoidlikult tehtud, nii et lagunevad kohe ära,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles