Küsitlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida arvate täna, Eesti lipu päeval, meie riigi lipust?

GERT GRÜNBERG (20),
üliõpilane

Lipp on Eesti Vabariigi sümbol ja seda tuleb pühaks pidada.
Meil on oma maja ja heiskame alati lipu, kui tähtpäev seda nõuab. Aga mõni inimene tõesti vahel unustab sinimustvalge välja panna, seda ei saa väga pahaks panna.

KRISTO KRAANER (19),
õpilane

Igal riigil on oma lipp, see on riigi oluline tunnus. Eile õhtulgi oli uhke tunne näha oma sinimustvalget Itaalias, kus meie omad jalgpallis võistlesid.

Meie lipp on juba 127 aastat vana. Põhikoolis õppides kirjutasin referaadi «Eesti lipp 125», see oli mul üsna põhjalik uurimus. Muidugi mäletan, et üliõpilaste seltsi lipp õnnistati Eesti riigi lipuks Otepää kirikus.

MADIS PUKKI (25),
tööline

Eestil on väga ilus lipp — sinine, must ja valge. Seda tuleb au sees pidada.
Kui mina ümbrust rohkem märkama hakkasin, siis Eesti lipp juba lehvis. Meil on hea majahoidja, paneb riigilipu alati õigel ajal välja. Punalippe olen näinud ainult muuseumis ja televiisoris. Hea, et me ei pea enam võõra lipu järel käima.

EEVI KIVILAAN (75),
pensionär

Kui me taas oma riigi saime, oli nii uhke sinimustvalget näha. Aga sügaval stagnaajal astus sisse miilits ja küsis, miks meie majal lehvib vana lipp — oli parajasti 24. veebruar. Samas oli bussipeatus ning rahvas vahtis meie maja. Elasin siis vanas Paala poe hoones neljandal korrusel ning kahtlustati meie poisse. Lipp võeti kähku alla, kuid süüdlast ei leitud.

MATI KESVATERA (71),
pensionär

Oma lippu ei tahaks ühegi teise vastu vahetada. Siin on ka punaseid lippe lehvinud, kuid see ei olnud meie endi valik. Mul on onn ja selle juures on ka Eesti lipule koht.
Meil on väga ilus lipp: sinine kui taevas, must kui muld ning valge kui puhas südametunnistus. Aga südametunnistusega on nii, et kellel kuidas.

AGNE MÄGI (29),
lapsega kodus

Eesti lipp on mulle väga oluline. See on riigi sümbol ning tähendab oma kodumaad ja kodu. Euroopa Liidu tähelipp on ka kena, kuid meie lipp on ilusam ja meile siin tähtsam.
Las sinimustvalge särab ning seda tuleb au sees ja kõrgel hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles