Pöördumine: Tank leitud, Hummer puudu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

20. juulil algavad Kinobussi eestvedamisel filmitalgute rahvafilmi võtted, mis leiavad aset kõigis maakondades. Juunis määrab filmitalgute korraldusmeeskond võttepaigad ja teeb ettevalmistusi.

Et asjad laabuks, palume võttekohtade ja rekvisiitide leidmisel vabatahtlike abi.
Äsja valminud stsenaariumisse on kirja pandud hulk võttepaiku, mille kõigi ülespildistamisel ja parima filmimisnurga leidmisel kulub ära vabatahtlike abi. Puudu on veel neli olulist objekti: väike kauplus (soovitavalt Pärnumaal), imeline eesti talu (soovitavalt Järvamaal), nõia maja ning mahajäetud uuselamurajoon.

«On ju kõigil meil üks tänav, pink ja puu,» ütleb laulusalm. Nendest ootamegi fotosid, et jäädvustada mälestusterikkad talletamisväärsed kohad Eesti filmi 100 aasta juubelile pühendatud rahvafilmi. Vajaminevate võttekohtade nimekiri ja pildistamisjuhend asuvad aadressil http://filmitalgud.ee/ettevalmistus.

Lisaks fotodele võttekohtadest ootame vabatahtlike abi ka filmis kasutatavate transpordivahendite osas. Need sõidukid pole mõeldud kaadritaguseks tööks, vaid jäädvustatakse linateoses.

Esimene filmitalgutel vajaminev sõiduk, tank, on juba hangitud, ent puudu on näiteks Hummer, Harley Davidson, jalgratas ja valge paat. Just viimase loodame leida Viljandimaalt.

Lisaks eelmainituile oleks tarvis veel kaht ühesugust mikrobussi (üks võib olla sõidukõlbmatu), matuseautot (mille värvime ajutiselt üle), kaatrit, luksusautot, uunikumi, rongi, traktorit, politsei- ja kiirabimasinat, romuralliautosid ja hobuvankrit koos veoloomaga.

Ootame ka inimesi massistseenidesse ja võttemeeskonda. Registreeruda saab meie kodulehel http://filmitalgud.ee.

Filmitalgute stsenaarium on avalik ja selle võivad kõik soovijad lugemiseks alla laadida aadressilt http://filmitalgud.ee/stsenaarium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles