Karksi-Nuia neiu viskas Eesti rekordi ja võitis tiitlivõistlusel medali

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gedly Tugi (paremal) tõi Eestile Ungarist esimese medali. Tema koondisekaaslane Marilis Remmel oli viies.
Gedly Tugi (paremal) tõi Eestile Ungarist esimese medali. Tema koondisekaaslane Marilis Remmel oli viies. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Ungaris Győris pühapäeval lõppenud alla 18-aastaste kergejõustiklaste Euroopa meistrivõistlustel tõi Eesti koondisele esimese medali Karksi-Nuia odaviskaja Gedly Tugi, kes viskas tiitlivõistluse ühe viimase alana kavas olnud neidude odaviskes uue Eesti rekordi ja võitis pronksmedali.

Kergejõustikuklubi Karksi Sport esindav Gedly Tugi sai kirja tulemuse 55.28 ja võitis pronksmedali. See tulemus tähistab Eesti alla 18-aastaste neidude rekordit ja tagas Tugile koha sügisel Argentinas peetavale noorte olümpiale.

Tubli võistluse tegi teinegi finaali pääsenud Eesti neiu Marilis Remmel, kes lennutas oda 54.48, mis andis viienda koha. Kulla võitis valgevenelanna Aliaksandra Konshyna 56.71-ga ja hõbeda türklanna Münevver Hanci 56.28-ga.

Tugi medal ei jäänud Eesti koondisele siiski ainsaks, sest mõni minut hiljem suutis teivashüppaja Eerik Haamer ületada 5.10 ning Eesti rekordit tähistav tulemus andis temalegi kolmanda koha. Kuld läks norralasele Pal Haugen Lillefossele, kes ületas 5.46. Hõbeda võitis prantslane Baptiste Thiery 5.30-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles