Janno Ligur proovis laenatud autoga kohaliku sarja valitsejale vastu saada

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot 206, mida harilikult roolib Mihkel Varul, kuid millega Missos võistles Janno Ligur.
Peugeot 206, mida harilikult roolib Mihkel Varul, kuid millega Missos võistles Janno Ligur. Foto: Erakogu (Janno Liguri Facebooki leht)

Sel hooajal rallikrossi Euroopa meistrivõistlustele pühenduv Karksi-Nuia noormees Janno Ligur tegi eile Võrumaal Misso rajal tänavuses kodumaises sarjas oma esimese stardi. Ta sõitis aga laenatud autoga ja pidi tunnistama senise liidri paremust.

Kui Euroopas võistleb Janno Ligur esirattaveoliste autode klassis Škoda Fabiaga, mis valmis aastate eest tema isa Jaanus Liguri töökojas ja mida on sestsaati hoolega arendatud, siis Eesti tiitlivõistlustel kaasalöömiseks vedas tema meeskond kohale samuti esiveolise Peugeot 206, mida harilikult roolib Mihkel Varul, kes on praegu ajateenistuses.

Janno Liguri osalemine tähendas, et sarjas oma võistlusklassi kindlalt valitsev Andre Kurg, kes sõidab samuti Škoda Fabiaga, sai tänavu esimest korda temaga mõõtu võtta. Olgugi et autode poolest olid mehed ebavõrdses seisus.

Esimesed kaks eelsõitu võitis Kurg. Esimese tänu kiirele sõidule ning teise tänu sellele, et Liguri masin lagunes ära. Kolmandas eelsõidus oli aga parem Ligur.

Finaalis startisid Kurg ja Ligur mõlemad esireast. Kurg tegi aga suurepärase stardi, läks avakurvi esimesena ja oma kohta käest ei andnudki.

Euroopa meistrivõistluste arvestuses jagab Janno Ligur praegu klassis Super1600 venelase Aidar Nurijeviga kaheksandat ja üheksandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles