Seiklejavööd jahtivatele inglise skautidele jättis Viljandi suurepärase mulje (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skaudid Holly Montgomery, Megan Bailey, Michael Sterling, Jack Teague, Jack Gardner ja Zoe Fettes Sakala toimetuse rõdul.
Skaudid Holly Montgomery, Megan Bailey, Michael Sterling, Jack Teague, Jack Gardner ja Zoe Fettes Sakala toimetuse rõdul. Foto: Karl-Eduard Salumäe / Sakala

«See seletab nii paljut!» hõiskasid briti noored, kui nad kuulsid ajakirjanikult, et Viljandit nimetatakse Eesti kultuuripealinnaks. Nad kinnitasid, et linn, kuhu nad sattusid tänu sellele, et see jäi neile kaardi peal silma, on jätnud neile väga hea mulje.

Reede pärastlõunal astusid nood kuus teismeeas noort sisse Sakala toimetuse uksest. Nad selgitasid, et on Inglismaalt Hampshire'i maakonnast pärit skaudid, kelle tõi Eestisse «Explorer Belt 2018» (toortõlkes «Seiklejavöö 2018») nimeline võistlus. Lühidalt öeldes anti neile Tallinnas kätte korralik matkavarustus ja jäeti nad kümneks päevaks mööda Eestit ringi rändama. Raha, mida vajalikele teenustele ja asjadele kulutada, anti samuti, aga suhteliselt napilt: 130 eurot inimese kohta.

Ühtlasi tuleb noortel täita kümme ülesannet etteantud 15-st. Üks neist ütleb, et nad peavad pääsema kohalikku meediasse. Seetõttu nad Sakalasse tee leidsidki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles