Rahvaliiga alustab suvevollesarja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval alustab kaheteistkümnes maakonnas võrkpalliharrastajatele mõeldud võistlussari «Credit24 rahvaliiga suvevolle». Kahe kuu jooksul igal teisipäeval peetaval mõõduvõtul selgub kokkuvõttes kaks edukamat ja aktiivsemat mängijat.


«Credit24 rahvaliiga suvevolle» projektijuhi Tiit Savasoni sõnul pakub sari võrkpalli armastajatele suveks võimalust end saalihooaja järel välitingimustes proovile panna.

«Suvevolle teeb eriliseks võistkondade moodustamise süsteem, sest osalemiseks ei pea kuuluma võistkonda,» tõstis Savason esile üht algava sarja eripära.

Tema selgitusel moodustatakse avaetapil võistkonnad loosiga, seitsmel järgmisel pannakse need kokku mängija kogutud reitingu järgi. Iga saavutatud koht etapil ning osalemiste arv annab võistlejale kindlaksmääratud arvu punkte.

Suvevolle etappe peetakse igal teisipäeval ning need algavad kaheteistkümnes Eesti paigas alati kell 18. Viljandis on võistluspaigaks ranna liivaväljakud ning siinse sarja kontaktisik ja etappide korraldaja on võrkpallitreener Egon Edo. Hooaja viimane osavõistlus leiab aset 26. juulil.

Peale Viljandi saab mängida veel Pirital, Kärdlas, Kuressaares, Pärnus, Rakveres, Tartus, Võrus, Otepääl, Põlvas, Paides ja Läänemaal.

Osalema on oodatud kõik soovijad, kel on vanust vähemalt 14 aastat.

Projektijuhi Tiit Savasoni sõnul on avaetapile oodata üllatuskülalisi, kellega harrastussportlastel on võimalik koos mängida. Kõikide mängijate vahel, kes on osalenud vähemalt viiel etapil, loositakse välja kolm reisi kahele Ahvenamaale rannavolle maailmakarikavõistluste etapile. Autasu saavad ka iga etapi esikolmikusse kuulujad ning hooaja kokkuvõttes parima reitinguga mängijad.

Meeste ja naiste arvestuses peetakse võistlusi eraldi, välja arvatud juhul, kui nais- või meeskondi on vähem kui kolm. Sellisel juhul pannakse kokku segavõistkonnad ja mängijad selekteeritakse võistkondadesse üldise reitingutabeli alusel. Ühes võistkonnas on vastavalt etapil osalejate üldarvule kolm või neli liiget. Mängud peetakse rahvusvaheliste saalivõrkpalli reeglite järgi välitingimustes. Täpne turniirisüsteem ja ajakava selguvad enne võistluste algust.

Suvevolle võistlustele saab end registreerida leheküljel volley.ee/suvevolle. Eelregistreerimine lõpeb päev enne iga võistlust.

Lisainfot suvevolle mängude ja toimumiskohtade kohta leiab peagi «Credit24 rahvaliiga» Facebooki fännilehelt  www.facebook/rahvaliiga ja www.volley.ee kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles