Estonian Air muudab pagasisüsteemi

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 1. juulist läheb lennufirma Estonian Air seniselt kaalupõhiselt pagasikontseptsioonilt üle ühikupõhisele.

Ettevõtte sõnul tahetakse muudatusega ühtlustada pagasile esitatavaid nõudeid peamiste partnerlennufirmadega.

«See toob kaasa tasuta äraantava pagasi kaalu piirmäära ja pardale lubatava käsipagasi mõõtmete suurenemise,» seisab Estonian Airi pressiteates.

Lühidalt tähendab muudatus seda, et kui varem arvestati lubatud kaalu piires olevad äraantavad kotid üheks pagasiks, siis nüüd saab tasuta ära anda vaid ühe koti või kohvri. Näiteks turistiklassis oli varem lubatud kogukaal 20 kilogrammi, uute reeglite järgi on see aga 23 kilogrammi. Teise koti eest tuleb maksta lisatasu, mis on 40 eurot.

Eriti suureneb Estonian Airi teatel tasuta äraantava pagasi kaal paindliku turistiklassi ja äriklassi piletiga reisijatel.

Lisaks muutuvad 1. juulist käsipagasile seatud piirangud — selle lubatud mõõtmed lähevad veidi suuremaks ja kui varem võis käsipagas koosneda vaid ühest esemest, siis uute reeglite järgi võib neid olla ka mitu, näiteks fotoaparaat, käekott ja arvutikott. Oluline on, et käsipagasi kogukaal ei ületaks kaheksat kilogrammi ja kõik kotid mahuksid lennujaamas olevasse pagasi raamistikku.

Estonian Airi kommerts­ala asepresidendi Rauno Parrase sõnul on uued pagasireeglid firma klientidele oluliselt lihtsamad ja arusaadavamad, eriti neile, kes suunduvad jätkulendudele.

Estonian Air soovitab enne lennureisi konsulteerida lennufirma või reisibürooga, et end muudetud reeglitega aegsasti kurssi viia.

Uued pagasireeglid hakkavad kehtima 1. juulist klientidele, kelle piletid on väljastatud 1. juunil või hiljem.

UUED REEGLID

Alates 1. juulist kehtivad Estonian Airil uued pagasireeglid.

• Turistiklassi (Economy) piletiga reisijatel on võimalik lennule registreerida üks ühik tasuta äraantavat pagasit, mille maksimaalne kaal võib olla kuni 23 kilo varasema 20 kilo asemel.
• Paindlikus turistiklassis (Flexible Economy) saab ära anda kuni kaks pagasiühikut, kumbki maksimumkaaluga 23 kilo, ehk kokku 46 kilo varasema 30 asemel.
• Äriklassis (Business) on lennule võimalik registreerida samuti kaks pagasiühikut, sealjuures võib neist ühe kaal olla kuni 32 kilo. Seega on lubatav maksimaalne kaal 64 kilo varasema 30 asemel.
• Alates 1. juulist tohib käsipagas olla suuruses 56 × 45 × 25 sentimeetrit (seni 45 × 35 × 20).
• Kui seni võis kaasas olla üks ühik käsipagasit mõõtmetega 45 × 35 × 20 sentimeetrit, siis nüüd võib see hõlmata mitut ühikut (näiteks sülearvuti ja käekott), kusjuures need ei tohi kokku kaaluda üle kaheksa kilo.
Allikas: Estonian Air

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles