Koolilõpetaja peaks eelistama lihtsust

Merilyn Säde
, maagümnaasiumi abiturient
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2 × Marek Raidpere
Lõpuaktuse kostüümi valides ei maksa moe ohvriks langeda, vaid teha valik sisetunde järgi, sest ainult nii saab tunda end tähtsal päeval enesekindlalt ja hästi.
2 × Marek Raidpere Lõpuaktuse kostüümi valides ei maksa moe ohvriks langeda, vaid teha valik sisetunde järgi, sest ainult nii saab tunda end tähtsal päeval enesekindlalt ja hästi. Foto: Marek Raidpere

Lõpuaktuse eel mõtlevad tuhanded noored, mida sel tähtsal üritusel seljas kanda ning kuidas suurepärane välja näha.

Et teha otsustamist kergemaks, uurisin moekunstnik Lilli Jahilolt ja kosmeetik
Christina Lõolt, missugused rõivad ning soeng ja meik on sel kevadel moes.
Lilli Jahilo arvates määrab koolilõpetajate rõivavaliku kindlasti kauplustes pakutav. Seal leidub nii ühevärvilisi erksaid kui pastelseid, justkui piimaga segatud toone.

Eelista rõõmsaid toone

Uudsena mõjub kleitide ja seelikute maksipikkus. Päevase aktuse tarbeks soovitab moekunstnik valida klassikalise, umbes põlvini ulatuva pikkuse.

Tegumood peaks lähtuma figuuri iseärasustest ning moe ohvriks ei tohiks langeda, valides rõiva, mis on trendikas, aga pole kandjaga kooskõlas. «Soovitan valiku teha siiski sisetunde järgi, sest ainult nii tunned end enesekindlalt ja hästi,» lausus Lilli Jahilo.

Ehteid ei pruugi olla palju, kuid need võiksid olla efektsed. Eelistada tuleks selgeid toone ja elemente, vältides väsitavalt mõjuvat kribu-krabu.

Meestel on taas ausse tõusnud kolmeosaline ülikond, kuhu peale pükste ja pintsaku kuulub vest, kuid pintsaku või vesti võib triost välja jätta.

«Aktsendiks sobib ühevärviline lips ja miks mitte mõelda ka rinnaräti kandmisele,» sõnas moekunstnik.

Kingade kohta arvas ta, et need võiksid olla rõõmsad ja värvilised, sest klassikalisi musti tänavakingi jõuab kanda soliidsemas vanuses. «Põhikooli lõpuaktusel mõjuvad madalad kingad kindlasti tütarlapselikumalt ja sobivamalt kui tikk-kontsad,» võrdles Lilli Jahilo.

Soengust ja meigist rääkides soovitas moekunstnik lokkis lahtisi juukseid ja kõikvõimalikke punutisi, mis tunduvad praegu väga populaarsed olevat. «Jumestus võiks näida loomulik, kuigi tunda annavad 1950. aastate mõjutused: rõhutatud kulmud ja toonitud huuled.»

Lihtsuses peitub võlu

Christina ilusalongi kosmeetiku Christina Lõo sõnul tuleb parima väljanägemise saavutamiseks teha veidi tööd juba enne lõpuaktuse päeva. Soengule mõeldes tasub juukseid varem korralikult hooldada: teha maske ning käia regulaar­selt juuksuris.

«Parim tulemus saavutatakse, kui on korras, terved ja läikivad juuksed, mis on regulaarse hoolduse tulemus,» õpetas Lõo.

Ka tema kinnitust mööda on tänavu moes punutised. «Kindlasti tuleks teha vahet pruudi- ja koolilõpusoengul! Samuti peaks jälgima riietust:  uhke kostüümiga sobib lihtsam soeng ja vastupidi,» rääkis Lõo.

Meigis on kosmeetiku sõnul moes lihtsus ja tagasihoidlikkus ning roosakad põsed ja matid huuled. Et saavutada tänavu kevadel populaarset kuldset jumet, soovitab ta paar päeva enne pidu nahka koorida ja kasutada pruunistuskreemi.

Samuti tuleks korrigeerida kulme, see annab välimusele väga palju juurde. Kes teeb endale meigi ise, peaks jälgima, et valiks õiget tooni kvaliteetse jumestuskreemi.

«Meeles tuleb pidada, et lõpuaktus on akadeemiline üritus. Meigi ja soenguga ei tohiks üle pingutada, sest kehtib kuldne reedel: lihtsuses peitub võlu,» toonitas kosmeetik.

Arvamus

Greete Kahu,
maagümnaasiumi abiturient

Üldiselt riietun moele vastavalt, kuid rõivad peavad olema ka mugavad. Lõpukleiti otsisin sama pilguga. Valisin selle, mis väga meeldis ja oli seljas ilus. Kleiti otsisin üsna kaua, nii Tartust kui Viljandist, kuid sobivaima leidsin alles Tallinnast.

Minu lõpukleit on valge, ülemisel osal on must ornament ja alt on see satsiline. See on väga armas ja meeldis mulle kohe! Kavatsen kanda mustvalgeid aksessuaare. Meigi teeb mulle mu enda õde ja soengu lasen teha juuksuril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles