Jaan Lattik jõudis tagasi koju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kirjanik, poliitik ja kirikuõpetaja Jaan Lattik on öelnud, et talle poleks Viljandisse sõitmiseks kallis ükski hind. Laupäeval jõudsidki Stockholmi metsakalmistult Viljandisse Jaan Lattiku ja tema abikaasa Alice'i põrm.


Nad sängitati Vanale kalmistule, kuhu hingekarjane oli kolmekümne teenistusaja kestel saatnud viimsele teele sadu viljandlasi.



Leinateenistusel Pauluse kirikus pidas kõne vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes meenutas Jaan Lattiku tööd asutava kogu ja riigikogu liikmena, haridus- ja välisministrina ning suurepärase kõnemehena. Ühtlasi ütles ta, et lahkunu oli olnud tema vanaonu sõber ning laulatanud tema ema ja isa ning ristinud 1954. aastal ka tema.



Haridusminister Tõnis Lukas tuletas oma kõnes meelde Jaan Lattiku teeneid Viljandis koolijuhi ja õpetajana ning haridusministrina.



Matusetseremoonial olid tegevad kõik praegused Viljandi kirikuõpetajad ja Karula diakon ning Eesti üliõpilaste seltsi liikmed.


Muldasängitamisel kõneles Jaan Lattiku sugulaste nimel tema tütrepoeg Matti Päts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles