Kristjan Kasest saab JK Tuleviku mängija  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tuleviku peatreener Sander Post ning meeskonna 19-aastane ründaja ja poolkaitsja Kristjan Kask.
Viljandi Tuleviku peatreener Sander Post ning meeskonna 19-aastane ründaja ja poolkaitsja Kristjan Kask. Foto: JK Tulevik

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik tegi suvises üleminekuakna raamides esimese täienduse: käimasoleva hooaja lõpuni kestva laenulepingu alusel mängib Viljandi klubi kollases särgis senine FC Flora duubelrivistuse 19-aastane ründaja ja poolkaitsja Kristjan Kask.

Oma jalgpalliteed TJK Legionis alustanud Kask liitus FC Flora noortesüsteemiga 2012. aastal ning on sellest ajast liikunud klubipüramiidi astmetel loogilist rada mööda. Olles 2015. aastal debüteeriunud Flora kolmandas meeskonnas, kuulus ta juba järgmisel aastal Flora duubelrivistuse ehk U21-meeskonna nimekirja. Mullu mängis Kristjan Kask FC Flora U21 eest esiliigas 31 kohtumises ning lõi neis viis väravat. Tänavu täitis ta ka meeskonna kapteni rolli.

U19 rahvuskoondises on Kask pidanud 10 kohtumist ja löönud neis kaks väravat.

Otsust, et ta saab Premium-liiga tuleristsed just Viljandis, peab teistegi Eesti kõrgliigaklubide huviorbiidis olnud Kask kergelt sündinuks. "Viljandi Tulevik on viimastel aastatel jõuliselt näidanud, et siin usaldatakse noori mängumehi ja neile jagub ohtralt mänguaega," kommenteeris ta. "Mullu säras siin minu koduklubikaaslane Herol Riiberg ja suure sammu edasi tegi äsja Floraga liitunud Vlasi Sinjavski. Tänavu on Tuleviku enda noored teinud võimsa tõusu. Usun, et Viljandi õhustik ning head töö-, treenimis- ja jalgpallile keskendumise tingimused tulevad kasuks mullegi. Annan endast kõik, et väärika klubi eest väärikalt esineda."

Andeka noore palluri liitumisest tunneb heameelt ka klubi peatreener Sander Post, kes ütles, et ründava poolkaitsja rolli täitma hakkava Kristjan Kase liitumine annab Tulevikule juurde koosseisu sügavust ning ründemängu variatsioone.

"Kristjan on tubli ja külma peaga poiss, kel sihid paigas," kõneles Post. "Mul on hea meel, et ta oma algava karjääri esimesed tähtsad sammud just meie klubis teeb. Vajame oma meeskonda loomingulisi mängijaid, kes ei karda rasket tööd ning suudavad meie klubi ja inimestega kiiresti kohaneda. Kristjan on sellega lennult hakkama saanud ning usun, et teda ootab ees hea hooaeg kõrgliigas."

Ka Tallinna FC Flora spordidrektor Norbert Hurt tõi esile Kristjan Kase tugevaid vaimseid omadusi. "Meie U21-meeskonnas kaptenipaela kandnud Kristjan Kask on liidrikohustustega väga hästi toime tulnud. Väljakul on ta jäänud silma tasakaaluka mängijana, kes suudab hoida keskvälja enda kontrolli all," rääkis Hurt ning lisas, et Kask on mitmekülgne mängija, kes võib edukalt hakkama saada mitmel positsioonil. Hurda sõnul vajab ta arenguks mänge kõrgemal tasemel ja Viljandi Tulevik on olnud Flora mängijatele hea arengukeskkond.

Kase särginumbriks Viljandi Tulevikus saab 9. Esimene võimalus teda Tuleviku särgis näha võib avaneda juba 20. juulil, kui Premium-liiga 19. vooru mänguks sõidetakse kohtuma just nimelt Tallinna FC Floraga. Järgmine kodumäng seisab Tuleviku meestel ees aga 27. juulil Tallinna Kalevi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles