Pühapäeval algab viies «Craft Camp»

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustveres algab rahvusvaheline käsitöölaager «Craft Camp».
Olustveres algab rahvusvaheline käsitöölaager «Craft Camp». Foto: Elmo Riig

Pühapäeval, 8. juulil saab alguse rahvusvaheline käsitöölaager «Craft Camp», mida Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakond korraldab viiendat aastat. Nädalapikkuses laagris Olustvere mõisas õpib 60 osalejat 14 riigist käsitöövõtteid oma ala meistritelt.

«Craft Campi» peakorraldaja Marit Külv ütles pressiteate vahenduse, et üksikud vaprad osalejad on laagris käinud juba neli või viis suve järjest.  «Välja on kujunenud püsikülastajad, kellele Eesti kultuur ja käsitöö on südamelähedased. Mitu osalejat on juba jaanipäevast alates Viljandis kudumissümpoosionil ning avastavad vahepeal omal käel Eestit,» kõneles Külv. Enamik osalejaid on Euroopast, iseäranis just Põhjamaadest, kuid rahvast on ka kaugematest paikadest nagu Jaapan ja Bangladesh.

Laagrinädala jooksul juhendavad töötube rahvusliku käsitöö osakonna üliõpilased, vilistlased, õppejõud ja kultuuriakadeemia koostööpartnerid. Sel  aastal on uuendusena kavas kahepäevased töötoad ja esimest korda on üksikud kursused registreerumiseks avatud ka eestlastele. Nädala jooksul on 27 koolitust.

Korraldajad üritavad igal aastal teemade valikut värskendada, kuigi pakutakse ka vanu populaarseid teemasid uuesti. Marit Külv ütles, et sellel aastal on uuenduslikud valikud näiteks Liis Luhamaa kedervarrega ketramise, Inna Raua telgedel kudumise, Aleksandra Pavlenkova eesti rahvapäraste klaashelmeste valmistamise, Kristina Libe Muhu sitsijaki õmblemise ja Eilve Mangluse kodarraha tegemise kursus. Nende kõrval on tuntud headuses Riina Tombergi ja Liina Langi silmuskudumise töötoad, kõladega kudumine, kasetohust esemed, luu- ja puutöö.

«Et meil on pisike tähtpäev, viies laager, siis pingutame ka kultuuriprogrammiga rohkem,» sõnas Külv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles