«Maasikatuur» meelitab lapsi

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi turismiinfokeskuse juhataja Angela Aru sõnul läheb kolmandat aastat lastele pakutav «Maasikatuur» imehästi.

Iga aastaga on I—V klassi õpilastele mõeldud linnaekskursioon populaarsust juurde võitnud.

«Kui esimesel aastal käisid meil peamiselt oma maakonna koolid, siis nüüd saabub huvilisi igast Eesti kandist Ida-Virumaast Võruni,» sõnas Aru. Eile registeeritud 23 tuurist oli vaid kolm tellitud Viljandimaa õpilastele.

«Väga rahul oleme,» kinnitas Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi Vc klassi juhataja Helle Raidla. «Kõik oli tore: muuseum, maalilised vaated ja vahva pärimusmuusika ait,» loetles ta nähtut.

Soodne hind

Angela Aru on tähele pannud, et kui kohalik rahvas eelistab pärastlõunasi, kell 14 algavaid tuure, siis kaugemad külalised soovivad ringkäigule minna enamasti kell 11.

«Maasikatuuride» populaarsuse taga on turismiinfokeskuse juhataja arvates ka väga soodne hind. Tänavu läheb ringkäik õpilasele maksma 2.50 eurot. «Saame nii odavalt hakkama tänu sellele, et asutused, kus käime, ja Viljandi linn doteerivad ettevõtmist,» selgitas ta.

Teenuse idee oligi kasvatada tulevikuturiste. «Kui laps on klassiga käinud Bonifatiuse gildis, Kondase keskuses või pärismusmuusika aidas ja näinud, et siin kogu aeg midagi toimub, soovib ta ehk suvel koos perega tagasi tulla või leiab suuremana ise tee Viljandisse, et siinsest kultuurielust osa saada,» kirjeldas Aru tuuri põhimõtet.

Praktikandid tööl

Küsimusele, kas turismiametnikud pole mõelnud menukat toodet arendada, vastas Angela Aru, et nad on seda katsetanud.

«Eelmisel aastal proovisime korraldada tuure vanematele õpilastele ja kohandasime ekskursioonil pakutavat tegevust nende eaga sobivaks, ent jäime veel nõrgaks,» rääkis ta.

Teismelisi on raske ohjeldada isegi kogenud pedagoogidel ja noortel giididel käis see samuti üle jõu. Olustvere maamajandus- ja teeninduskooli praktikante, kes seda ametiti peavad, pole mullune kogemus siiski ära hirmutanud. Kaks neljast «Maasikatuuri» juhist on tänavu giidiks juba teist hooaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles