Rüüstajad rebisid aedadest lilli

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aias olevat koera veedavad öö maja taga aias, seepärast ei saanud ka nemad majarahvale lillerüüstajatest teada anda.
Kaks aias olevat koera veedavad öö maja taga aias, seepärast ei saanud ka nemad majarahvale lillerüüstajatest teada anda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeva hommikul avastasid vähemalt kaks Viljandis Valuoja oru kaldal elavat inimest, et öösel on rüüstatud nende aias kasvavaid lilli.

Leola tänaval elav Merle Rüütel rääkis, et leidis oma lilled kõnniteelt. Rüüstajad olid need metallvärava külge riputatud kastist välja tõmmanud ja laiali loopinud.

«Just eelmine päev vaatasin, et lilled on kastis kenasti kasvama hakanud ning õitsevad ilusti,» meenutas Rüütel. «Laupäeva hommikuks oli järele jäänud üks roots.»

Pühapäeval turult uusi taimi otsides kohtus Rüütel paar maja edasi elava inimesega, kes rääkis, et ka temal oli samal ööl peenrast lilli üles tõmmatud. Kui Rüütli lilledeni ulatusid rüüstajad ka kõnniteel seistes, siis naabri peenrale pääsemiseks pidid nad aeda minema.

Naaber oli kella poole kolme ajal öösel kuulnud oma hoovist kanalisatsioonikaevu kaane kolksatust. Välja vaadates nägi ta, kuidas kaks neidu astusid hoovist tänavale. Hommikul avastas ta, et lillepeenrast olid tulbid koos sibulatega välja tõmmatud.

«Miks noored niimoodi teevad?» ei mõista Merle Rüütel rüüstajate käitumist.

Maikuu jooksul on tema lillede kallal käidud kolm korda. Ööl enne emadepäeva noppis keegi maja lähedalt õunapuu alt tulpe.

Mõni päev hiljem nägi perenaine, kuidas välimuse järgi gümnaasiumiealised neiud tema aiast tulpe korjasid ja siis Valuoja orgu pidi eemale jalutasid. «Sõitsin neile rattaga järele ja küsisin, miks nad niimoodi tegid,» rääkis Rüütel. «Neil polnud oma teole ühtegi loogilist seletust.»

Merle Rüütlit paneb imestama ka asjaolu, et rüüstajad ei karda vahele jääda. «Meil on vastas suur kortermaja, kus võib keegi iga hetk aknast välja vaadata ja näha, mis toimub,» sõnas ta.

Politsei poole Rüütel pöörduda ei kavatse. «Neil on tähtsamaid asju uurida,» leidis ta. «Küll aga kutsun ma inimesi üles rüüstamist märgates sekkuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles