Pere kohtub muusikas

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünterid kutsuvad kohtuma iseendiga sarjas «Alguse valguses».
Sünterid kutsuvad kohtuma iseendiga sarjas «Alguse valguses». Foto: Naatan Haamer

Etnorokkansambli Oort ninamees Aleksander Sünter alustas koos pereansambliga väikest kontsertturneed mööda Eestit.

Aleksander Sünter teeb kaasa mitmes muusikakollektiivis, ent viimase aasta jooksul on ta rohkem esinenud oma autorilaulude ja pereansambliga.

«Teised kollektiivid toimivad hästi ja praegu on vaja pühenduda pereansamblile,» kõneles ta. «Väga tore, et oleme perega saanud uuel tasandil kokku kontserdisarjas «Alguse valguses». See on paik, kus inimhinged tõeliselt kohtuvad. Alles seal muutub omavaheline suhtlemine ühise loomise kaudu võimalikuks.»

Pereisa Aleksandri ning Suure-Jaani huvikoolis klaveri- ja süntesaatoriõpetajana töötava ning Tääksi koolis laulusoliste juhendava pereema Tiina kõrval mängivad ansamblis kaheksa-aastane Hiie-Helena, kuuene Liisa-Katariina ning nelja-aastane pesamuna Olev Mattias Sünter.

«Pesamunal on ehk püsivust kõige vähem, aga kui ta algul ei tahtnud üldse lavale tulla, siis nüüd on tunda, et ta tõesti tahab,» rääkis Aleksander Sünter, kes on veendunud, et pereansambel liidab liikmeid tublisti. «On väga tähtis, kui ühistele eesmärkidele aega ja energiat pühendatakse, aga kui seda tehakse muusika või loomingu kaudu, on see veel erilisem.»

Kontserdil tulevad esitamisele pereisa enda loodud hingekosutavad laulud ning kaunimad palad klassikast, pärimusmuusikast ja pisipere repertuaarist.

«Suurem osa on mu enda laulud, klaveriõpetajast kaasa mängib lisaks selliseid pärle nagu «Elisele» või «Kuupaiste sonaat» ning lisaks on kavas laule, mida pisemad on lasteaiast või koolist koju toonud,» jutustas Aleksander Sünter.

Mitu tema laulu on seatud selliseks, et terve pere teeb kaasa nii laulu kui pillidega.

Esimene kontsert anti pühapäeval Tartus Jaani kirikus. Neid tuleb veel nii Tallinnas kui Saaremaal. Viljandi Jaani kirikus esinetakse 14. juunil, Kõpu Peetri kirikus 20. juunil ning Pilistvere Andrease kirikus 22. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles