Helilooja näitab muusikalisi puid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud Alo Põldmäe helitööd on sündinud matkamuljete põhjal.
Paljud Alo Põldmäe helitööd on sündinud matkamuljete põhjal. Foto: Arvet Mägi

Esmaspäeval avatakse Viljandi kultuuriakadeemias helilooja Alo Põldmäe loodusfotode näitus «Muusikaline Neeruti».


Pildid on tehtud Kalevipoja künnivagudeks hüütavates Neeruti mägedes Lääne-Virumaal. Näituse peategelased on niinimetatud muusikalised puud, mille tüvi on kandle, lüüra, helihargi, harfi, oreli või mõne muu pilli kujuga, aga ka meie rahvuseepose kangelase Kalevipoja muusikalise tegevusega seotud puud.



Fotod on sündinud mullu 1. aprillist 1. septembrini. Näitust on eksponeeritud Tallinnas Eesti teatri- ja muusikamuuseumis, muusika- ja teatriakadeemias ning paljudes teistes kohtades. Valik fotodest hakkab järgmisel aastal ringlema Lääne-Euroopa linnades.



1945. aastal Tartus sündinud Alo Põldmäe lõpetas 1970. aastal Tallinna konservatooriumi Heino Elleri kompositsiooniklassi. Ta on töötanud muusikatoimetajana Eesti Raadios ja filmistuudios Tallinnfilm ning Eesti heliloojate liidu aseesimehena. Praegu on ta teatri- ja muusikamuuseumi muusikaosakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles