Ugala publik valis oma lemmikud

Tiina Sarv
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publik tunnistas parimaks lavastuse «Grace ja Glorie», milles teeb meistrirolli Leila Säälik. Pildil koos lavapartneri Kadri Lepaga
Publik tunnistas parimaks lavastuse «Grace ja Glorie», milles teeb meistrirolli Leila Säälik. Pildil koos lavapartneri Kadri Lepaga Foto: Jaanus Laagriküll

Laupäevasel Ugala kevadpeol jagati välja teatri publikupreemiad Kuldõunad.

Parimaks naisnäitlejaks tunnistas publik Leila Sääliku Grace’i rolli eest lavastuses «Grace ja Glorie». Selle Tom Ziegleri näidendi publiku ette toomise eest pälvis lavastaja Kuldõuna Indrek Sammul.

Parima meesnäitleja tiitli pälvinud Aarne Soro sai tunnustuse viies lavastuses mängitud rollide eest.

Kunstniku Kuldõuna võttis vastu Jaak Vaus Anton Hansen Tammsaare «Põrgupõhja uue Vanapagana» põhjal Peeter Tammearu käe all sündinud lavastuse «Jürka» kujunduse eest.

Leila Säälik oli publikupreemiast liigutatud, sest see on tema silmis tähtsam kui mõni muu auhind.

Näitlejanna sõnul on kaheinimesetükil alati see halb külg, et ühte näitlejat tunnustatakse ja teist mitte.

«Kadri Lepp on erakordselt tubli. Meie lavarütmid olid väga sarnased. Tihti tulime enne etendust kohale, et tunnikese teksti korrata. Kui hakkasime rääkima, tuli välja, et isegi meie selle päeva meeleolud olid ühesugused,» rääkis Leila Säälik oma lavapartnerist.

Ka lavastaja Indrek Sammul tunnistas, et tal on väga hea meel, et publikule on «Grace ja Glorie» korda läinud.

«Mis võib veel paremat olla!» ütles ta. Sammuli jutu järgi oli prooviperiood sisukas ja tegijad klappisid suurepäraselt.

«Vanusel ei ole tähtsust, tähtsad on teemad, mis läbi jooksevad,» vastas ta küsimusele, milline on tema ühisosa Leila Sääliku kehastatava 90-aastase tegelasega. «Meil kõigil on lähedasi vanainimesi, kuigi ise oleme ehk Kadri Lepa tegelase eas. Vaatenurgad võivad olla erinevad, aga üldised inimlikud väärtused on need, mis klaaruvad.»

Indrek Sammul nimetas Ugala hooaega värvikaks ja julgeks, eriti põnevaid külalisi silmas pidades. «Püüame samamoodi jätkata,» lausus kunstiline juht.

Seekord oli Kuldõuna saajaid otsustaval publikul võimalik valida 11 uuslavastuse vahel, mis jõudsid vaataja ette eelmise aasta suvest tänavuse maikuuni: «Jürka», «Grace ja Glorie», «Karlsson katuselt», «Kollane nool», «Maakad», «Mee hind», «Meeste kodu», «Postmodernsed leibkonnad», «Salaste laulupidu», «Isa talveuni» ja «Väikesed vanamehed».

Hinnata sai lavastust, kujundust ning mees- ja naisnäitlejat. Hääletada sai nii veebis kui teatrimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles