Tarmo Loodus pääses kriminaaluurimisest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei lõpetas reedel kriminaalasja Viljandi volikogu esimehe ja ühendatud kutsekooli direktori Tarmo Looduse suhtes, keda kahtlustati õpilase kehalises väärkohtlemises.
Politsei lõpetas reedel kriminaalasja Viljandi volikogu esimehe ja ühendatud kutsekooli direktori Tarmo Looduse suhtes, keda kahtlustati õpilase kehalises väärkohtlemises. Foto: AFP / Scanpix

Politsei lõpetas reedel kriminaalasja Viljandi volikogu esimehe ja ühendatud kutsekooli direktori Tarmo Looduse suhtes, keda kahtlustati õpilase kehalises väärkohtlemises.


Lõuna ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul läks süüasi prokuratuuri nõusolekul lõpetamisele, sest juhtunus puudus kuriteokoosseis.



«Eeluurimisel ei leidnud tõendamist kannatanu väide, et Tarmo Loodus käskis tal põleva sigareti kätte võtta ja surus seejärel noorukil peopesa kokku,» ütles Talimaaa BNS-ile.



Tema sõnul surus Loodus küll poisi rusikas kätt, kuid ei teadnud, et nooruk hoiab peopesas sigaretti.



Politsei saadab süüasja lõpetamise määruse mõlemale osapoolele ning kannatanul on õigus see vaidlustada.



Intsident Vana-Võidus asuva koolimaja uksel juhtus direktor Looduse ja kahe õpilase vahel oktoobri algul. Ühe noormehe selgitusel oli ta koos sõbraga kooliuksest paarikümne meetri kaugusel suitsu teinud, kui direktor neid märkas.



Loodus olevat poisi jutu järgi nad seepeale enda juurde kutsunud, käskinud koni lahtise käe peale panna ja surunud siis selle oma käega kokku, öeldes seejuures: «Tervitame nagu mees mehega!»



Loodus tunnistas maakonnalehele «Sakala», et käitus valesti, kuid eitas väidet, nagu oleks ta käskinud patustajal sigareti peopessa asetada. Ta lisas, et ei tahtnud noorukile tahtlikult valu ja vigastusi tekitada.



Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv direktor selgitas juhtunut ka poisi vanematele ning erakonnakaaslasest haridus- ja teadusministrile Tõnis Lukasele.



Lukase sõnul kõneles Loodus talle juhtunust ja kahetses, et asjalood selliseks kujunesid. «Minu meelest pole Loodusel kahetsemiseks eriti põhjust,» ütles minister «Sakalale».



Ministri hinnangul ei pingutanud koolijuht üle. «Direktori ülesanne ongi lahendada operatiivülesandeid ja tagada kord,» lausus ta. «Korrarikkujad peavad aga alluma direktori ja õpetajate korraldustele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles