Viljandlased saavad aidata Gruusia väikelapsi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oodatud on kõikvõimalikud beebitarbed.
Oodatud on kõikvõimalikud beebitarbed. Foto: Marina Puškar/Postimees

Eesti soovib Gruusiasse läkitada kolmanda abisaadetise väikelaste rõivastega.

Viljandis võib riideid alates homsest viia Päikesekillu perekeskusesse.



Lastekaitse liit ja välisministeerium kutsuvad toetama Gruusia konfliktis kannatanud väikelapsi kampaaniaga «Aita sinagi leida väikelapse jõulurõõm!» ning annetama nii uusi kui kasutatud rõivaid ja beebitarbed alla kaheaastastele lastele.



Augustikuus Gruusias puhkenud konflikt tõi endaga kaasa ulatusliku sisepõgenike laine Lõuna-Osseetiast ja mujalt Gruusiast. Sisepõgenike seas on tuhandeid väikelapsi.



Külmade ilmade tulles vajavad põgenikekeskustes elavad lapsed erilist hoolitsust ja tuge. Humanitaaraktsiooni käigus toetatakse abivajajaid etnilisest kuuluvusest sõltumata.



Väga oodatud on pestud ja puhtad, terved ja korralikud väikelaste jalanõud, sipupüksid, püksid, pikkade käistega pluusid, jakid, kampsunid, soojad kombinesoonid, beebisokid, -mütsid ja -tekid ning bodid.



Annetada võib ka ühekordselt kasutatavaid mähkmeid ning kuni kaheaastastele mõeldud mänguasju.


Viljandis kogub asju Päikesekillu perekeskus, mis asub Posti tänav 24, esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kella 12-16 ja laupäeval kella 10-16.



Saadetise toimetab Gruusiasse Eesti välisministeerium. Eesti saatkond Tbilisis tagab abi jõudmise kannatanuteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles