Sammuli tallides jagati karikaid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane Valga koolitüdruk Susan Kaleta hobusega Aga Flamenco von Feicht võitis möödunud laupäeval Sammulis kõrgeimate takistustega sõidu.
17-aastane Valga koolitüdruk Susan Kaleta hobusega Aga Flamenco von Feicht võitis möödunud laupäeval Sammulis kõrgeimate takistustega sõidu. Foto: Kaisa Tsäro

Sammuli tallide võistlusväljakul peeti laupäeval võistlused, mille kavas oli viis eri raskusastmega takistussõitu. Kõrgeimas parkuuris tegi parima soorituse Susan Kaleta hobusega Aga Flamenco von Feicht.

Läinud laupäeval peakohtunikuna tegutsenud Milja Ardla rääkis, et tegelikult peeti siis kaks võistlust. Kui madalamates parkuurides leidis aset Viljandimaa ratsaspordiklubi igakuine mõõduvõtt, siis Eesti ratsaspordiliidu kalendrisse kuuluvat kolme kõrgemate takistustega sõitu ühendas nimetus «Sammuli kevad 2011».

«Korraldajate arvates läks päev kenasti, osalejad jäid rahule ning tase oli üsna tugev,» kõneles Sammuli tallides noori ratsasportlasi juhendav Ardla.

Madalamas parkuuris jõudsid autasustatavate sekka kõik raja puhtalt läbinud noored. Sõidus, kus takistuste kõrgus oli 80 sentimeetrit, pälvisid 22 startinust tunnustuse 17. Puhta esitusega sai kiireima aja Ruttari klubissse kuuluv Kat­rin Melts hobusega Rododendron.

Kohaliku ratsaspordiklubi maikuu võistluskavva kuuluvas teises, 90—100-sentimeetriste takistustega sõidus oli startijaid 31. Parima tulemuse sai Viljandimaa ratsaspordiklubi esindaja Kaisa Tsäro hobusega Pont Aleksandre.

Kaheosalises 110-sentimeetriste takistustega sõidus tuli võitjaks klubi Parkuur liige Maarja-Liisa Lill hobusega Express. Kiirusele ja puhtusele sõidetud 120-sentimeetrises parkuuris näitas parimat aega Pärnumaa klubi esindav Viljandimaa mees Ivo Ots hobusega Areen.

Päeva raskeimast sõidust, kus takistuste kõrgus oli 130 sentimeetrit, jõudis ümberhüpetele kolm sõitjat. Ainsana pääses karistuspunktideta kohalikku klubi esindav Valga neiu Susan Kaleta Aga Flamenco von Feichtiga.

17-aastasel Susan Kaletal oli võidu üle mõistagi hea meel. Eile tegi ta kaasa juba Ruila kevadpäevadel ning sai hommikupoolikul kavas olnud 110-sentimeetrisel noorte parkuuril sealgi parima tulemuse.

Viljandimaa ratsaspordiklubi juhatuse liige Milja Ardla ütles, et Susan Kaleta tegi siinsetest tegevsportlastest eelmisel hooajal kõige rohkem võistlusstarte. Treener oletas, et ilmselt on Valgast pärit tüdruk üks aktiivsemaid võistlejaid tänavugi.

Susan Kaleta peab oma koduks küll Valgat, ent Viljandimaaga seovad teda kaks hobust: esinumber Aga Flamenco von Feicht ja Tornado. «Kui pole võistlusi, veedan nädalalõpud Viljandimaal ning argipäevitigi üritan vähemasti kaks korda siin treeningutel käia,» kõneles tüdruk. «Talvekuudel on hobused Heimtali tallides, suvel Gunnar Klettenbergi juures.»

Susan Kaleta jutu järgi pole tema kodu lähedal nii häid harjutamistingimusi kui Viljandimaal ning samuti puuduvad tema kodulinnas selliste teadmistega treenerid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles