Mänguasjamuuseum peab sünnipäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu Lillekäpp ootab muuseumi ees lapsi.
Karu Lillekäpp ootab muuseumi ees lapsi. Foto: Marge Pärnits

Tartu mänguasjamuuseum tähistab laupäeval oma 17. aastapäeva. Tänavu on sünnipäevapeo teema «Maad ja mängud».


Kogu mänguasjamuuseum muutub minimaailmaks, kus külastajatest maailmarändurid saavad kerge vaevaga ja lennupileteid ostmata maakerale tiiru peale teha.

Mängutuba ja muuseumi püsiekspositsioon Lutsu tänav 8 majas muutuvad väikeseks Euroopaks, kus saab mängida ja meisterdada, ristsõnu lahendada ning võtta osa põnevatest riikide ja rahvaste tundmise võistlustest.

Õuemaja galerii asemele ilmub vaid mõneks tunniks üliharuldane Õnnesild, mis ühendab Euroopat Aafrikaga ning kus kõik saavad õnneloosis kätt proovida.

Aafrika ja Austraalia üllatavad trummipõrina ja bumerangidega, väike retk Aasiasse viib aga külastajad kõhutantsu põnevasse maailma ning lubab teha jalajälgi Jaapani, Hiina ja Nepaali pinnale.

Teatri Kodu Lutsu tänav 2 hoones muutub Ameerikaks. Seal liiguvad ringi uhkete näomaalingute ja sulgedega ehitud indiaanlased ning kuulda on metsikute hobuste kappamist. Muuseumi igas sopis võib peituda üllatus, seega olge julged ja uudishimulikud!

Muuseum avatakse kell 11 ning kell 14 pakutakse kõigile sünnipäevalistele torti ja limonaadi.
Sissepääs on tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles