Lagunevas kirikus laotub vaatajate ette «Hingevaev»

, kultuurihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Hingedepäeval pakub Suure-Jaani näiteseltskond huvilistele omapärase elamuse Suure-Jaani õigeusu kirikus.


Eeloleval pühapäeval, 2. novembril mängib Suure-Jaani näitetrupp Tegel’t Kah lagunevas õigeusu kirikus lavastust «Hingevaev».



Juba mängimise koht on haruldane: Suure-Jaani õigeusu kirik laguneb nagu vahel meie hinged ja mõttedki siin pöörases maailmas. Kui kiriku kunagisest uhkusest annavad aimu vaid punastest tellistest müürid, katus ja tornid, siis näitlejad toovad vaatajani loo sellest, mis meil teineteisele öelda on, ja sellest, mis meid veel koos hoiab, sest lavastajale ja näitlejale Margus Mankini­le meeldib urgitseda inimese hingeelu kallal.



Salapärasust ja mõtteerksust, mida näitleja hea mäng vaatajale pakub, jätkub nii kirikumüüride vahele kui hinge. Ja kõik see avaneb 2. novembril kell 18.



Suure-Jaanis tegutsevasse seltskonda Tegel’t Kah kuuluvad peale Margus Mankini näitlejad Riina Mankin, Kerttu Olesk, Marge Johanson ja Elle Todoruk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles