Repliik: Vaata pruune silte

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Mäluasutused saavad pärast muuseumiööd külastajad kokku loetud ja jõuavad just rõõmsalt tõdeda, et inimeste ajaloohuvi on säilinud ning pole need muuseumid nii inimtühjad ja igavad ühtigi, kui neis võtab taas maad tavapärane vaikus.

Kui kas või mõni muuseumiööl esimest korda kogemata kunstkambrisse juhtunu hiljem tagasi pöördub, et väljapanekusse süüvida, on ettevõtmine korraldajate meelest vilja kandnud. Tõenäoliselt tekitab ahaa-momente juba ainuüksi programmi läbi lugemine, kui tõded, et teiste seas on olemas näiteks paberi- ja tsemendimuuseum.

Ürituse eestvõtja Epp Alatalu soovitas olla suvistel rändudel varasemast tähelepanelikum ja haarata pilguga pruune silte, mis osutavad muuseumidele ja muudele põnevatele paikadele.

Kui varute aega ning pöörate enne sihtkohta jõudmist auto peateelt kõrvale, võite avastada kohti, kuhu pole varem sattunud. Kas pealinna sõitjad on tähele pannud, et kui minna üht kaudu, jääb suisa tee veerde piimandusmuuseum, kuna teisel marsruudil saab sisse astuda ringhäälingumuuseumi?

Tagasi üles