Kõige häbelikum lavastaja

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal võttis Helena Kesonen Kuhjavere külateatrite festivali žüriis üle oma õpetaja, teatrilegend Kalju Komissarovi koha.
Eelmisel aastal võttis Helena Kesonen Kuhjavere külateatrite festivali žüriis üle oma õpetaja, teatrilegend Kalju Komissarovi koha. Foto: Marko Saarm

Lavastaja Helena Kesonen unustas kuu aja eest Kubija vabaõhulaval ilmselt mitmel puhul hingamise ära, oodates elu rohkearvulisimalt publikult hinnangut oma seni suurimale lavastusele.

Käänulisel teatriteel on noor lavastaja kogenud muu hulgas nii seda, kuidas Kalju Komissarov ta Viljandi kultuuriakadeemia vastuvõtukatsetelt pisaratega tagasi saadab, kui ka seda, kuidas ta Kuhjavere külateatrite festivali žüriis legendaarse Koma koha ise üle võtab.

Võru- ja Setumaa piiril Vastseliina vallas kasvanud Helena Kesoneni tee lavale ja sealt alla lavastaja toolile algas 1990. aastate esimesel poolel, kui inimeste meeli lummasid Ladina-Ameerika seebiseriaalid ning ihalus moodsa maailma asjade järele sai rahuldust Kodu-Anttila ja Hobby Halli kataloogidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles