Ugala ja pärimusmuusika festival korjavad kokku CD-sid  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pärimusmuusika keskus ja Ugala teater kuulutavad välja CD-de kogumise aktsiooni. Plaate oodatakse pärimusmuusika aidas.
Eesti pärimusmuusika keskus ja Ugala teater kuulutavad välja CD-de kogumise aktsiooni. Plaate oodatakse pärimusmuusika aidas. Foto: Heigo Teder

Eesti pärimusmuusika keskus ja Ugala teater kuulutavad välja laserplaatide kogumise aktsiooni «Vana plaat teeb publiku rõõmuks veel viimase tiiru». CD-plaadid leiavad taaskasutuse tänavusel Viljandi pärimusmuusika festivali kujunduses ja tuleva aasta jaanuaris esietenduvas Ugala muusikalis «Once».

Paljudel meist leidub koduses muusikakogus CD-sid, mis ajapikku on kulunud või saanud kahjustada ning enam ei mängi korralikult. Plaate, mis kipuvad keset kõige lemmikumat lugu «viskama» ja koguvad nüüd kapinurgas tolmu. Need on need, mida omal ajal sai plaadipoodidest taga otsitud, ümbriskile põksuva südamega kärsitult ära rebitud ja plaat väriseva käega esimest korda masinasse asetatud. Need on need plaadid, mille saatel on hommikuni tantsu löödud, mida kuulates leitud lugematu arv sõpru ja võib-olla ka see inimene, kellega tänase päevani kokku jäädud ja kodu loodud. Need on plaadid, mis lisaks muusikale on laetud magusate mälestustega, mis praegugi meenutades toovad naerukurru suunurka.

Aga nüüd nad siis seisavad – need armsad minevikukettad, mida päris ära visata ei taha ning mida aeg-ajalt ühest riiuliservast teise tõstes mõtled, et ah, järgmine kord, kui suurpuhastust teen, siis viskan minema. Nüüd on võimalik neile plaatidele anda üks kordumatu võimaluse veel kord särada ja pakkuda rõõmu tuhandetele inimestele.

Viljandi pärimusmuusika festivali kujundusmeeskond vajab lugematul arvul laserkettaid ja Ugala teatri muusikali «Once» lavakujundus omakorda vajab täpselt 1000 CD karpi.

Ugala teater ja pärimusmuusika festival kuulutavad ühiselt välja kogumisaktsiooni. Kui tood oma vanad CD-d Viljandisse ja annad pärimusmuusika aidas olevasse kogumispunkti, saadki need uuele ringile saata. Võid plaadid ka postiga aita saata.

Kõigi heade inimeste vahel, kes osalevad mälestustest tulvil CD-de kogumise aktsioonis, loositakse välja pärimusmuusika festivali pass ja kutse Ugala muusikali esietendusele.

Plaate saab kogumiskasti tuua 15. juulini.

Piletiloosis osalemiseks tuleb plaadile lisada oma nimi ja telefoninumber. Kontaktandmeid ei säilitata ja kasutatakse ainult kogumisaktsiooni tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles