Hüdrandid ja veevõtukohad kanti kaardile  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüdrandid ja tuletõrje veevõtukohad leiab maa-ameti kaardilt.
Hüdrandid ja tuletõrje veevõtukohad leiab maa-ameti kaardilt. Foto: ekraanikuva

20. juunist on maa-ameti geoportaali Eesti kaardil lisaks ohtlike kemikaalidega tegelevate ettevõtete infole hüdrantide ja veevõtukohtade asukohad.

Ohtlike ettevõtete kaardikihi kaudu teavitatakse avalikkust ja ohustatud inimesi ning see pakub tuleohutusega kokkupuutuvatele ettevõtetele ja spetsialistidele võimalust kontrollida, kus asub neile lähim hüdrant või veevõtukoht.

Varem ei ole elanikel olnud võimalik ja tuleohutusega kokkupuutuvatel ettevõtjatel veevarustuse kohta infot leida. See muudatus annab elanikele võimaluse kontrollida, kas nende elu- või töökoha läheduses on olemas hüdrant või veevõtukoht. Ühtlasi aitab kaardistuse täiendamine paremini päästetöid planeerida ja tulekahjusid kustutada.

Sellele, et kaardile saaks märgitud kõik veevõtukohad, on võimalik kaasa aidata igaühel. Kui märkad, et kaardile on mõni päästeameti veevõtukoht märkimata jäänud või märgitud vale asukohaga, pöördu kohaliku päästekeskuse poole ning anna puudusest või veast teada. Iga kaardile märgitud veevõtukoht aitab tõsta päästeteenuse kvaliteeti.

Kaardirakendus „Ohtlikud ettevõtted ja vesivarustus“ on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles