Viljandi juunior krooniti Otepääl grupisõidu meistriks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vool (keskel) võis lõpujoonel rõõmust käe tõsta, sest see on tema jaoks kahe aasta jooksul kolmas Eesti meistritiitel. Samavõrd palju võis rõõmustada ka esikolmiku selja taga olnud Henri Treimuth, sest tema andis väga suure panuse klubikaaslase võitu.
Toomas Vool (keskel) võis lõpujoonel rõõmust käe tõsta, sest see on tema jaoks kahe aasta jooksul kolmas Eesti meistritiitel. Samavõrd palju võis rõõmustada ka esikolmiku selja taga olnud Henri Treimuth, sest tema andis väga suure panuse klubikaaslase võitu. Foto: VILJANDI RATTAKLUBI

Mullu alla 16-aastaste noormeeste seas Eesti grupisõidu meistriks kroonitud Viljandi rattaklubi esindaja Toomas Vool kordas laupäeval saavutust juba 18-aastaste noormeeste ehk juunioride arvestuses.

Otepääl peetavatel Hearum Eesti meistrivõistlustel asus juunioride seas starti 25 jalgratturit ning Viljandi klubi oli esindatud kolme sportlasega. Lõpuheitluseni püsis liidrite grupis viis ratturit ja nende seas oli lisaks Toomas Voolile teinegi Viljandi noormees Henri Treimuth.

«Võistlus algas päris rahulikult, esimene ring oli tiksumine,» kommenteeris Toomas Vool pärast finišit 84,5 kilomeetri pikkust võistlust. «Teisel ringil läksime kuuekesi eest ära, ühel hetkel jäi üks mees maha ja jäime viiekesi ette.»

Võidusõit kulges liidritele viimase ringini rahulikult ning kõik tegid enam-vähem võrdselt koostööd. «Eks meil (Viljandi rattaklubil – toim) oli seda vaja rohkem teha, sest koos minuga oli ees veel Henri,» lisas Vool. «Viimasel kilomeetril tegi Henri hea lahtivedamise ning viimased 200 meetri panin nii, kuidas torust tuli.»

Finišijoonel edestas Toomas Vool Anton Litvintsevit ja Markus Pajurit umbes rattapikkusega. Henri Treimuth, kes klubikaaslasele uhke võidu sepistas, oli lõpuks neljas.

Viljandi rattaklubi sai viimati rattaspordi kuninglikul alal ehk grupisõidus Eesti meistri tiitli 2015. aastal, kui selle võitis Kristjan Johanson.

Peatselt läheb Vool Eesti koondise liikmena Belgiasse võistlustele. Noorratturi kaugem eesmärk on esimese viljandlasena profiratturite hulka jõuda.

Paar päeva tagasi peetud temposõidu meistrivõistlustel sai Viljandi klubi ühe hõbemedali ja kolm pronksi. Teise koha sai naisjuunioride seas Kristel Sandra Soonik, 16-aastaste neidude seas oli Elina Tasane kolmas. Sama koha sõitsid välja Marko Martti Mõttus 16-aastaste noormeeste ning Henri Treimuth juunioride arvestuses.

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles