Noored väliseestlased õpivad Viljandimaal oma juuri tundma

Kristi Tirmaste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagri juhendaja Felix kirjutas Californiast pärit Gabrieli näole sõnaarvamismängu tarvis eestikeelse sõna.
Laagri juhendaja Felix kirjutas Californiast pärit Gabrieli näole sõnaarvamismängu tarvis eestikeelse sõna. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallas Veneveres kogu suve kestvates laagrites saavad väliseestlastest noored paremini tuttavaks eesti keele ja kultuuriga. Ühes töötoas valminud stereotüüpide plakatilt paistis, et eestlased joovad palju õlut ja enamasti on nad selle hankinud Lätist.

Iirimaal elav 13-aastane väliseestlane Arturo, kes oli plakati koos sõpradega kokku pannud, osutas sellel kujutatud luukerele ning ütles, et see märgib asjaolu, et eestlased on välja suremas. Et eestlasi peetakse kinnisteks inimesteks, võiksid nood noorte arvates leiutada suhtlemise lihtsustamiseks prillid, millelt võib lugeda vestluskaaslase emotsioone.

Laagri juhataja ja korraldaja Epp Adleri sõnul tahetakse keele ja kultuuri õppimise töötubade kaudu anda laagrilistele nende endi Eesti. Lisaks soovitakse aidata neil laiendada eestlastest sõpruskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles