Tiitlivõistluste mees keskendub mööblile

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane olümpia. 2016. aastal püüdis Risto Mätas kohta põhivõistlusel, kuid kvalifkatsioonis soovitud 80-meetrist viset ei tulnud ja tulemuseks jäi 22. koht.
Viimane olümpia. 2016. aastal püüdis Risto Mätas kohta põhivõistlusel, kuid kvalifkatsioonis soovitud 80-meetrist viset ei tulnud ja tulemuseks jäi 22. koht. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti odaviskajatest sel kümnendil kõige rohkem tiitlivõistlustel käinud ja seal parimaid tulemusi näidanud Risto Mätas teatas juunis, et teeb tippspordiga lõpu, sest vigastused ei anna võimalust sel suvel korralikku vormi jõuda.

«Juuni algul sain aru, et olen eesmärgist kolm kuud maas ja tänavu ma kuidagi tiitlivõistlusele ei jõua,» lausus Viljandist pärit Mätas ning lisas, et augustis peetavatele Euroopa meistrivõistlustele pääsemiseks tuleks visata vähemalt 80 meetrit.

Et samal ajal lisandus Mätasele töökohustusi pealinna mööbliettevõttes, kus ta juba mõnda aega on projektijuhina tööl olnud, tegigi ta otsuse, et rohkem ta tippu ei püüdle.

«Ma polegi ennast kunagi tippsportlaseks pidanud, sest alati olen kõrvalt kas tööd teinud või õppinud,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles