Noorte looming läheb sügavamaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored ja tublid. Liis Rull (all vasakul), Heidi Kalaver, Tuuli Saar, Merli Mäevälja. Kristin Prits (üleval vasakul), Hannabel Kruusmäe, Berit Tugi, Greete Soha ja Merle Mäe­välja.
Noored ja tublid. Liis Rull (all vasakul), Heidi Kalaver, Tuuli Saar, Merli Mäevälja. Kristin Prits (üleval vasakul), Hannabel Kruusmäe, Berit Tugi, Greete Soha ja Merle Mäe­välja. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa 21. noorte omaloominguvõistluse parimaks proosaautoriks tunnistati Hannabel Kruusmäe ja parimaks luuletajaks kolmandat aastat järjest Brenda Tarn. 16 noorelt laekunud töid hindas neljaliikmeline žürii.

Mingeid žanrilisi piiranguid võistlusel osalejatele ei seatud, neid vaeti luules ja proosas eraldi. Parimate kirjutajate vahel jagati Eesti Kultuurkapitali preemiaid koguväärtuses 400 eurot ning Viljandimaa omavalitsuste liidu toel kinkekaarte.

Žürii hinnangul oli sel aastal eriti proosa rohkem läbi komponeeritud ja sügavamõttelisem. Luule puhul kurvastas see, et palju noori oli võistlusele saatnud ainult ühe töö, kuid selle põhjal on väga raske kirjutaja taseme kohta arvamust kujundada. Nii pandigi osalejatele südamele, et nad tulevikus saadaksid kohe julgelt rohkem kirjutisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles