Volikogu ei andnud uuele bussipeatusele Cleveroni nime (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni nime kandvat peatust kavandati Trafoxi tehase ette. Lõpuks pandi sellele nimeks Reinumõisa.
Cleveroni nime kandvat peatust kavandati Trafoxi tehase ette. Lõpuks pandi sellele nimeks Reinumõisa. Foto: Elmo Riig

Et Viljandi servas asuva Reinu tee kõige uuema lõigu äärde on tekkinud viimastel aastatel mitu tehast ja hulk töökohti, hakkab sinna juulist käima ka liinibuss. Uutele peatustele nime andes otsustas volikogu aga viimasel hetkel loobuda Cleveroni nime kasutamisest.

Linnavalitsuse esitatud eelnõu kohaselt oleks ühe bussipeatuse nimeks pidanud saama ühe Viljandi edukama ja tuntuma ettevõtte järgi Cleveron ning teise nimeks Reinu Tee Põik. Volikogu liikmete meelest polnud aga mõistlik siduda peatust kindla ettevõttega ja nad pakkusid nimeks Reinumõisa, lähtudes asjaolust, et selles piirkonnas asus ajalooliselt Reinu karjamõis.

Paradoksaalsel moel kuuluvad selle mõisa säilinud hooned Cleveronile, kes kavandab need lammutada või mõnda teise piirkonda kolida. Kiiresti laieneval ettevõttel on vaja vanade hoonete alla jäävat maad, et rajada sinna parkla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles