Noored arhitektid võitsid vallamaja ideekavandi võistluse

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nageli arhitektuuribüroo ideekavand sellest, milline võiks mõne aasta pärast valmiv vallamaja välja näha.
Nageli arhitektuuribüroo ideekavand sellest, milline võiks mõne aasta pärast valmiv vallamaja välja näha. Foto: Vallavalitsus

Eile kuulutas Viljandi vallavalitsus koos Eesti arhitektide liiduga välja uue vallamaja arhitektuurikonkursi võidutöö, mille autorid on Nageli arhitektuuribüroo alla koondunud noored arhitektid.

Võidutöö järgi rekonstrueeritakse Viljandi vallamaja hoone Viiratsis Sakala tänaval. 8000 euro suuruse peaauhinna pälvinud ideekavandi «Viir» üks autoritest, arhitekt Teele Kapsta ütles, et nende eesmärk oli teha elanikesõbralik lahendus ning lõhkuda ametnikele harjumuspärane kabinetisüsteem.

«Samuti oli oluline, et vallamajaesisel alal oleks võimalikult mugav ka niisama aega veeta,» lisas Kapsta. Seega on praegu lageda ja kivisena mõjuv väljak lahendatud mitmekesist olemisruumi pakkuva haljasalana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles