Soomlane, kes armus VIljandisse: Et Eesti on NATO-s, tunnen ennast siin turvalisena

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakutseline ajakirjanik Aki Petteri Lehtinen on enne Viljandisse kolimist elanud nii Vietnamis kui ka Prantsusmaal.
Vabakutseline ajakirjanik Aki Petteri Lehtinen on enne Viljandisse kolimist elanud nii Vietnamis kui ka Prantsusmaal. Foto: Marko Saarm

Hiljuti Viljandisse elama kolinud Aki Petteri Lehtinen on pealtnäha tavaline soomlane, kuid lisaks doktorikraadi omandamisele Helsingi ülikoolis töötab ta üle maailma vabakutselise ajakirjanikuna. Viljandis tunneb ta, et on lõpuks koju jõudnud.

Aki Petteri, teil on väga selge inglise aktsent, kuid see pole soomlaste puhul ometi tavaline.

Mul on olnud kaks suhet ja mõlemad ameeriklannaga.

See jääb kümne aasta tagusesse aega, kui hakkasin töötama paberlehele Helsingin Sanomat, mis ei ilmunud toona veel tabloidina. Saska Saarikoski, luuletaja Pentti Saarikoski poeg, oli seal tol ajal kultuuritoimetaja. Elasin Pariisis, kui vabakutselise ajakirjanikuna alustasin. Olin sinna kolinud tegelikult juba 2002. aastal. Alguses maalisin seinu nagu Picasso. Peale selle olin veel ühes ärikoolis magistritaseme tudengite inglise keele õpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles