Tänavad on teatrit täis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslavli riikliku teatriinstituudi noored panid etenduse ajaks pähe suured laeva- ja majakakujulised mütsid.
Jaroslavli riikliku teatriinstituudi noored panid etenduse ajaks pähe suured laeva- ja majakakujulised mütsid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna lõppeb kolmepäevane teatrifestival «Viljandi treff», mis on linnatänavatele toonud arvukalt värvikaid etteasteid nii kodust kui välismaalt.

Hommikul kella kümne paiku võis endise kino Rubiin platsi peal näha noori, kes harjutasid tantsusamme ja kandsid kohale järjest kummalisemana tunduvat kraami, näiteks suuri laeva- ja majakakujulisi mütse. Need olid Jaroslavli riikliku teatriinstituudi noored, kes valmistusid oma tänaseks etteasteks «Merefantaasia».

«Meil on jah selline meretemaatika ja etendus peaks kestma umbes 20 minutit,» rääkis Moskva noormees Artjem Chetverikov. Tema sõnul on Jaroslavli 14-liikmeline trupp koos kahe õpetajaga Viljandis olnud kaks päeva ja seni on neil siin olnud väga tore.

«On olnud aega niisama ringi vaadata ja linnaga tutvuda. Siin on väga ilus ja huvitav,» ei olnud Chetverikov kiitusega kitsi. Peagi suunduvad Moskva noored festivalile Tallinna, kuid enne seda annavad Viljandis veel ühe etenduse.

Täna kell 14 lõppev «Viljandi treff» toob etendusi mitmele poole kesklinna. Lisaks Rubiini platsile võib teatritegijaid leida linnavalitsuse eest, muuseumi hoovist, Arkaadia aiast ja mujaltki. Festivalil löövad kaasa noored Iisraelist, Ukrainast, Poolast, Venemaalt, Saksamaalt, Taanist ja Eestist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles