Naiskodukaitsjad korrastavad sada unustusse vajunud kalmu

Eda Kivisild
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Rei sõnutsi hoolitsevad naiskodukaitsjad ka esimese Eesti lipu õmmelnud Emilia Rosalie Beermanni haua hea väljanägemise eest.
Margit Rei sõnutsi hoolitsevad naiskodukaitsjad ka esimese Eesti lipu õmmelnud Emilia Rosalie Beermanni haua hea väljanägemise eest. Foto: Elmo Riig

Sakala ringkonna naiskodukaitsjad otsustasid Eestile juubeliks kinkida saja mahajäetud haua korrastamise ning maakaitsepäevaks olid nad võsast ja umbrohust puhtaks teinud 40 matmispaika.

«Plaan korrastada sada unustusse vajunud hauda tuli sellest, et paljud asutused, eraisikud ja kogukonnad teevad Eestile 100. aastapäevaks kingitusi,» ütles idee autor Margit Rei. «Käisin mõttes mööda Viljandi parke ja lasteaedu ning jäin pidama surnuaedade juures. Meil on palju tuntud inimesi, kelle hauad on jäänud unarusse, rääkimata siis tavaliste eestlaste kalmudest. Samas kõik nad on oma elu jooksul andnud panuse Eesti riigi heaks.»

Korrastamist vajavad haudu aitasid välja otsida Suure-Jaani ja Tarvastu kalmistuvahid ning kalmistuid haldav spetsialist Aive Vanamets Viljandi linnavalitsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles