Noorte džäss- ja popmuusikute ema lööb taas tiivad laiali

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluga läbi elu. Hiljuti andis Helju Meriste ansambliga SP Swing esimese avaliku kontserdi. Viimati oli ta laval olnud oma 60 aasta juubeli ajal.
Lauluga läbi elu. Hiljuti andis Helju Meriste ansambliga SP Swing esimese avaliku kontserdi. Viimati oli ta laval olnud oma 60 aasta juubeli ajal. Foto: Elmo Riig

Tegus muusik ja kauaaegne kultuuriakadeemia levimuusika kateedri juht Helju Meriste tõmbus pärast pensionile jäämist avalikkusest aastateks kõrvale. Nüüd on ta tagasi rambivalguses ning annab oma svingbändiga meeleolukaid kontserte.

Helju Meriste nägi ilmavalgust 1946. aasta septembris Aegviidu lähistel Koolme külas. Tema kodutalu asus metsade keskel ning ämmaemand toodi kohale hobuvankril. Nüüdseks polevat külast midagi alles, sest suurem osa sellest muudeti sõjaväe polügooniks. Et ka Meriste isa oli elukutseline sõjaväelane, tuli perel elada väga erinevais paigus, ka Narvas ja Leningradis, kuni lõpuks jõuti Viljandisse välja.

Esimese otsa oma kooliteest käis Helju Meriste Tallinnas ning õpinguid jätkas ta toonase Viljandi 2. keskkooli katuse all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles