Omapäi jäetud alaealised jõid end koolilõppu tähistades purju (9)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et ühele põhikoolilõpetajale tuli kutsuda kiirabi, sai politsei alaealiste noorte joomapeost teada ja tegi sellele lõpu. Pilt on illustreeriv.
Et ühele põhikoolilõpetajale tuli kutsuda kiirabi, sai politsei alaealiste noorte joomapeost teada ja tegi sellele lõpu. Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel

Eelmisel nädalal Viljandimaal põhikooli lõpetanud laste vanemate korraldatud pidu lõppes sellega, et üks end purju joonud alaealine vajas arstiabi ning mitmel joobes noorukil tuli politseinikega tegemist. Suur osa pidulisi pages vormikandjaid nähes ustest ja akendest võssa.

Tõik, et vanemad jätsid noored omapäi, ehkki nad ei paistnud lootvat, et pidu peetakse alkoholita, pani Viljandi politseijaoskonda tegema oma Facebooki lehel pöördumist. Selles kutsuti nii lapsevanemaid kui teisi täiskasvanuid üles säärastel puhkudel vastutust võtma ja tegutsema.

«Kui te teate, et alaealised korraldavad peo alkoholiga, siis sekkuge. Kui te näete, et alaealine on tarvitanud alkoholi, siis teadke, et ta on abivajav laps ja te peate sekkuma,» võib lugeda tekstist, millele on alla kirjutanud piirkonnavanem Meelis Lill.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles