Noored looduskaitsjad tulevad Soomaale tutvuma ämblike hingeeluga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored looduskaitsjad Karula rahvuspargis.
Noored looduskaitsjad Karula rahvuspargis. Foto: Margit Turb

Keskkonnaamet korraldab 26.–28. juunini Soomaa, Karula ja Matsalu rahvuspargis noore looduskaitsja suvise kursuse, millel jagatakse keskkonnateadmisi.

Soomaal õpitakse Tõramaa küla näitel tundma kohalikku kultuuripärandit, lisaks uuritakse kivistisi, õpitakse tundma ja edasi kandma kohalikku toidukultuuri, püütakse mõista ämblike põnevat hingeelu ja tehakse selgeks, millised on meie looduses esinevad võõrliigid.

Koolitusprogramm peaks suurendama noorte keskkonna- ja loodusteadlikkust ning arendada noorte looduskaitsjate võrgustiku koostööd nii Eestis kui ka välismaal. Kursustel osaleb ligi 100 rahvusparkides või nende lähipiirkondades elavat VI–XII klassis õppivat loodushuvilist noort, kes on valitud programmi õpetajate soovituste ja noorte motivatsioonikirjade alusel.  

«Kursustel tehakse õpperetki loodusesse, kus õpitakse tundma piirkonnale omaseid taime- ja loomaliike, võetakse ette looduskaitselisi töid ja loomingulisi tegevusi ning omandatakse uusi teadmisi ja oskusi kohalikust kultuuripärandist,» lausus keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.
Möödunud aasta tublimad noored Iiris Salm Soomaa ja Martin Vesberg Vilsandi rahvuspargist sõidavad 8. juulil keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialisti Margit Turbiga Saksamaale Müritzi rahvusparki, kus on üleeuroopaline noorte looduskaitsjate laager.
Eesti kuulub Euroopa kaitsealade ühendusse Europarc, mis ühendab kaitsealasid 36 Euroopa riigis. Europarci föderatsioon korraldab üleeuroopalist noore looduskaitsja kursust 2002. aastast.
 
 
 
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles